do 16 mei 2019, 20:30
Anderlecht Anderlecht 1 - 1 KRC Genk KRC Genk

“Ik heb altijd gezegd dat we pas twee wedstrijden voor het einde konden beginnen met rekenen. Na het verlies in Brugge kan dat nog niet. Dus moeten we resoluut voor winst gaan in Anderlecht,” vond Philippe Clement.

Sander Berge van zijn kant vond dat er geen excuses zijn. “Dit is topsport. Anderlecht heeft jonge en ervaren spelers maar ook tegen hun voetbal zullen we oplossingen vinden,” vertelde de sympathieke Noor.

Interim Anderlecht coach Karim Belhocine vond dat zijn ploeg zijn eigen eer moest verdedigen. “Als puntje bij paaltje komt willen onze supporters goed voetbal zien. We zijn gemotiveerd om ons te tonen tegen Genk want we willen absoluut de vijfde plaats.”

Voornaamste afwezigen bij Anderlecht waren Bakkali en Dimata. Ex Genkspeler Kara kwam terug uit schorsing. Sanneh en Najar bleven op de bank. Saelemaekers keerde terug in de basis.

Heynen zorgt voor 0 – 1 aan de rust.

De studieronde duurde welgeteld tien minuten. Anderlecht kreeg wel een hoekschop maar puurde daar niets uit. In minuut elf sloeg Genk toe. Een mooie combinatie over rechts liet Maehle toe voor te zetten. Bryan Heynen stond op de goede plaats om de bal leep in het doel te devieren. Opnieuw een goed begin van de wedstrijd voor de troepen van Philippe Clement.

Anderlecht probeerde iets terug te doen met afstandsschoten. Bolasie, Kums en Santini trapten buiten het kader of vonden Vukovic op hun weg. De thuisploeg had een prima redding van doelman Didillon nodig toen Samatta Trossard in het straatje stuurde. De Fransman tikte met een ultieme reflex de bal over doel. Een harde vrije trap van Malinovskyi vond ook de Anderlecht doelman op zijn weg. Trossard mikte een balletje breed van Heynen over en even later belandde een voorzet van Bryan ei zo na in de verste hoek.

Dan stuurde Trossard Samatta diep. Samagoal besloot met buitenkant rechts net naast. Op slag van rust kwamen de bezoekers goed weg. Cobbaut zette scherp voor maar Santini mikte de bal op de paal na een deviatie van Vukovic. Zo bleef het bij een 0 – 1 voorsprong aan de rust.

KAMPIOENEN!!!!!!!!!!

De tweede helft begon met dezelfde 22 tussen de lijnen. Al snel lepelde Trossard de bal over de thuisverdediging tot bij Heynen. Zijn kopbal was niet hard genoeg om Didillon te verontrusten. Ito glipte weg met een gerecupereerde bal maar stuitte op Cobbaut en vond even later Samatta centraal voor doel. De Tanzaniaan kon niet afwerken. Aan de overkant zocht Verschaere een gaatje en trapte dan met rechts in de handen van Vukovic.

Genk bleef prikken. Een snelle combinatie gaf Trossard een schietkans maar de bal ging naast. Nog voor het uur bracht coach Clement Paintsil in voor Ito. Trebel mikte een vrije trap in de muur maar in de herneming ging de bal richting Verschaere maar die kon er gelukkig niet bij. Trossard probeerde het dan met een afstandsschot maar Didillon lag in de goede hoek.

Santini won een duel met Dewaest en Vukovic moest voorkomen dat de Kroaat kon scoren. Bolasie probeerde het even later vanuit de draai maar kon Vukovic niet verontrusten. Maar in minuut 66 viel de gelijkmaker. Saelemaekers zette voor en aan de tweede paal kopte Bolasie de gelijkmaker binnen.

Genk antwoordde met een kopbal van Samatta op voorzet van Heynen maar Didillon ging goed plat. Meteen het laatste wapenfeit van Samagoal want hij werd vervangen door Gano. Die poeierde al snel een bal in het zijnet. Aan de overkant mocht Trebel een vrije trap nemen. Hij mikte over de muur maar ook in de handen van Vukovic. Het bleef bij 1 – 1 maar door de overwinning van Standard tegen Brugge zijn we KAMPIOEN;

Opstelling R.S.C. Anderlecht : Didillon, Kara, Bolasie (76’ Amuzu), Appiah, Santini, Kums, Cobbaut, Trebel, Bornauw, Verschaeren (89’ Gerkens) en Saelemaekers (80’ Najar).

Opstelling KRC Genk : Vukovic, Maehle, Dewaest, Lucumi, Uronen, Heynen, Berge, Malinovskyi, Ito (58’ Paintsil), Trossard (89’ De Norre) en Samatta (75’ Gano).

Doelpunten :

11’ : 0 – 1 : Heynen
66’ : 1 – 1 : Bolasie

Gele kaarten : 37’ Bolasie, 39’ Bornauw, 45’ Santini, 57’ Maehle