Genk - Standard eindigt op 0 - 0. Maar we zijn nog altijd KAMPIOEN!!!!!

19-05-2019

Voor ons staat er buiten de drie punten niets meer op het spel. Voor Standard wel. Ze moeten nog vechten voor plaats drie. Maar coach Clement wil het seizoen in schoonheid afsluiten. “We geven geen cadeaus. Het is wel wachten in welke staat van frisheid de spelers gaan opdagen. We zullen het spel eerlijk spelen maar het zou wel kunnen dat ik andere jongens hun kans gaan geven. Die hebben ze verdiend.”

Het werden veel wijzigingen. Jackers, De Norre, Wouters, Paintsil, Seigers en Gano begonnen aan de wedstrijd.

Michel Preud’homme had niet de kans om veel te wijzigen aan zijn elftal. De derde plaats was immers nog niet verzekerd. Enkel Pocognoli en Mpoku vervangen Goreux en Miangue naar de bank.

Geen doelpunten aan de rust.

Het eerste schot tussen de palen kwam van Trossard. Maar hij kraakte zijn poging en Ochoa kon eenvoudig oprapen. Standard reageerde met een scherpe voorzet van Lestienne die via Aidoo in de handen van Jackers kaprioleerde. Kosanovic probeerde het even later met een afstandsschot maar kon de Gense doelman niet verontrusten.

Aan de overkant schampte een hoekschop van Trossard af op het hoofd van Aidoo. Aan de tweede paal kon Wouters net niet bij de bal. Kort daarna deden Trossard en Dewaest ei zo na hun nummertje van in Brugge nog eens over maar Ochoa was net iets eerder bij de bal dan Séba. Diezelfde Dewaest pikte dan de bal mee en probeerde het van ver. Ochoa lag in de goede hoek.

Razvan Marin mocht dan een vrije trap nemen iets buiten de Genkse zestien. Gelukkig voor ons deed hij dat tegen Brugge beter want dit keer ging de bal huizenhoog over. De volgende kans was opnieuw voor Genk. Samatta zette gemeten voor maar de kopbal van Gano ging voorlangs. Diezelfde Gano claimde dan een strafschop toen hij even later omver getrokken werd door Pocognoli vlak voor doel. Scheidsrechter Erik Lambrechts had niets verkeerds gezien en ook in het VAR busje bleef het stil.

We zagen nog drie mooie kansen voor de rust. Trossard kon een prima voorzet van De Norre deviëren maar de bal ging net naast de kruising. Dan werd een schot van onze kapitein afgeblokt waardoor de bal in de voeten van Samatta belandde. Samagoal haalde meteen uit maar Ochoa hield het gaatje aan zijn eerste paal prima dicht. Net voor het rustsignaal moest Jackers snel uit zijn doel komen toen Aidoo uitgleed en zo Lestienne vrije baan gaf. Gescoord werd er dus niet en het bleef 0 – 0 aan de rust.

Het blijft 0 – 0.

De eerste noemenswaardige gebeurtenis na de rust was de applausvervanging voor Trossard. Ndongala kwam in zijn plaats. Even later mocht Nordin Jackers bewijzen dat ook hij over het nodige keeperstalent beschikt. Hij hield Lestienne van een zeker doelpunt. Heynen zag even later zijn schot afgeblokt nadat Ndongala slim teruglegde. Dat laatste deed ook de ingekomen Ingvartsen maar Paintsil zag zijn schot afgeblokt.

Dries Wouters stond dan twee keer kort na elkaar aan het kanon. Zijn eerste schot werd door Ochoa afgeweerd in de voeten van Piotrowski. Die probeerde het in een tijd maar opnieuw was de Mexicaan attent. De tweede keer rukte Wouters op vanop zijn eigen helft maar trapte dan nipt naast.

Nadat Ingvartsen pech had omdat zijn trap centraal voor doel werd afgeblokt trapte Oulare aan de overkant in de armen van Jackers. Samatta draaide nog eens weg van zijn tegenstander om dan hard maar hard over te schieten. Gescoord werd er niet meer. Het eindigde op 0 – 0.

Opstelling KRC Genk : Jackers, Seigers, Aidoo, Dewaest, De Norre, Heynen (75’ Piotrowski), Wouters, Samatta, Paintsil, Trossard (56’ Ndongala) en Gano (68’ Ingvartsen).

Opstelling Standard Luik : Ochoa, Fai, Kosanovic, Laifis, Pocognoli, Cimirot (35’ Halilovic), Marin, Bastien (81’ Emond), Lestienne (68’ Carcela), Mpoku en Oulare.

Doelpunten :

Gele kaarten : 21’ Pocognoli, 50’ Paintsil

Rode kaarten :

Scheidsrechter : Erik Lambrechts

Toeschouwers : 21.624

Ouder Recenter