Peter Croonen Voorzitter Pro League!

22-05-2019

Vanmiddag tijdens een bijzondere Algemene Vergadering in het Parker Hotel te Diegem werd onze Voorzitter Peter Croonen verkozen tot nieuwe Voorzitter van de Pro league. Hij werd unaniem verkozen, met de stem van elk van de 24 clubs van de Pro League.

Peter Croonen (49) studeerde rechten in Namen en Leuven. Na 5 jaar in de financiële wereld en 5 jaar bij LRM is Peter sinds 2004 ondernemer en investeerder (onder andere bij Bioracer en Move Intermodal). Peter heeft ook een uitgebreid maatschappelijk engagement bij onder meer vzw Kleine Prins. Sinds 2009 maakt Peter deel uit van de Raad van Bestuur van KRC Genk. Sinds 31 mei 2017 is hij Voorzitter van onze club.

Croonen over het Voorzitterschap: “Voorzitter van de Pro League is een functie waarvoor je je geen kandidaat stelt. Je wordt ervoor gevraagd, en cruciaal: het is belangrijk dat die Voorzitter gesteund wordt door de andere clubs. Het doet me dan ook plezier dat de verkiezing unaniem was. We staan de komende jaren voor enkele zeer belangrijke uitdagingen om zowel op nationaal als internationaal vlak een sterke en aantrekkelijke competitie te blijven. Ik ga mijn uiterste best doen om die dossiers zo goed mogelijk te coördineren, samen met het hele Pro League team, en in het belang van het hele Belgische voetbal.”

Proficiat Voorzitter! De hele KRC Genk familie is bijzonder trots. Veel succes!

Ouder Recenter