zo 01 sep 2019, 14:30
Club Brugge Club Brugge 1 - 1 KRC Genk KRC Genk

“Voor mijn spelers is dit natuurlijk een bijzondere wedstrijd,” vertelde Felice Mazzu. “Voor mij is dat minder het geval. Ik doe mijn voorbereiding zoals ik dat altijd gedaan heb. Ik kan alleen maar hopen dat de jongens aan hun vorige coach willen laten zien dat ze nog niets ingeboet hebben in kwaliteit en mentaliteit.

Mazzu kon opnieuw rekenen op een volledig fitte wedstijdkern. Ook Berge, die zijn enkel verzwikte eerder deze week, was inzetbaar. Theo Bongonda werkte zijn eerste volledige trainingen af maar werd nog niet op het wedstrijdblad verwacht. Uiteindelijk hield de Genkse coach bij dezelfde elf die Anderlecht versloegen.

Ook voor Philippe Clement was het een speciale wedstrijd. “We hebben in Genk een unieke prestatie neergezet. De samenwerking was er altijd super. Ik ken natuurlijk onze tegenstander door en door maar of dat veel verschil kan maken valt af te wachten.”

Bij Club waren er enkele fysieke probleempjes na de dubbele confrontatie tegen Linz maar iedereen was klaargestoomd voor deze wedstrijd. Ook Deli die afgelopen woensdag een trap tegen de knie kreeg. Een enkele wissel bij Club : Tau kwam in de plaats van Openda.

Deli met het hoofd.

Lang was het niet wachten op het eerste gevaar. Na amper een minuut kon Okereke onverwacht trappen vanuit een erg scherpe hoek. De bal ketste van de paal terug het veld in. Nadat Okereke nog op Lucumi trapte en Vormer niet verder geraakte dan de armen van Coucke was de eerste hoekschop van de wedstrijd zowaar voor de bezoekers die uitbraken via Samatta en Paintsil. De corner leverde niets op.

De Brugse druk bleef hoog maar gaandeweg kon Genk toch ook even de neus aan het venster steken. Ito trapte via Ricca in het zijnet en bij een voorzet van Berge tastte Mechele mis maar hij kwam met de schrik vrij. Intussen had Tau na een warrige fase voor het Genkse doel nog voorlangs getrapt. Een bedrijvige Ito probeerde het dan vanop de rand van de zestien maar zijn schot was te zwak om Mignolet te verontrusten.

Drie minuten voor de rust kwam de thuisploeg op voorsprong. Vormer mocht een vrije trap nemen vanop rechts en Deli torende boven alles en iedereen uit om in de hoek binnen te koppen. Kort daarna schakelde Brugge razendsnel om en er was een ijzersterke Uronen nodig om de doorgespurtte Diatta af te stoppen. Nadat Tau nog de bal met de hand meenam om te scoren, hij kreeg terecht geel, trapte Samatta nog nipt naast de kruising. Meteen het laatste wapenfeit van de eerste helft die eindigde.

Vrije trap Heynen gaat rechtstreeks binnen.

Felice Mazzu greep in aan de rust en verving Piotrowski door Hrošovský maar ook in de tweede helft was de eerste kans voor de thuisploeg. Vormer nam een door Coucke afgeweerde bal meteen op de slof maar trapte pardoes op de lat. Even later lepelde Vormer de bal over de Genkse verdediging tot bij Okereke maar die trapte naast. Ricca mocht even later voorzetten tot bij Vormer maar de Brugse kapitein devieerde de bal in de handen van Coucke. Aan de overkant pikte Paintsil de bal mee, sneed naar binnen en trapte dan nipt naast.

Met Ndongala in de plaats van Paintsil kwam er wat meer schwung in het Genkse elftal. Almeteen mocht Didi zijn kans gaan maar op voorzet van Heynen trapte hij voorlangs. Drie minuten later stonden de bordjes in evenwicht. Vanaken ging in de fout op Samatta en Heynen mocht de vrije trap nemen vanop links. Hij trapte die laag riching doel, niemand geraakte erbij, ook Mignolet niet, en de bal ging aan de verste paal binnen.

Twee minuten later had het zomaar 1 – 2 kunnen staan. Ito, gelanceerd door Ndongala, legde breed tot bij Samatta maar Mignolet redde met een beenveeg. Aan de overkant haalde de ingekomen Dennis uit vanop de rand van de zestien maar Coucke lag in de goede hoek. Aan de overkant had Samatta even later opnieuw de winning goal op het hoofd maar hij kopte de voorzet van De Norre helemaal vrijstaand voorlangs. De thuisloeg ging nog voor de overwinning maar kon niet meer echt gevaarlijk zijn. Genk, dat in de tweede helft een goede beurt maakte pikte een punt mee uit Brugge.

Opstelling Club Brugge: Mignolet, Diatta, Okereke (84’ Openda), Deli, Ricca (73’ Sobol), Vanaken, Vormer, Rits, Tau (71’ Dennis), Mechele en Mata.

Opstelling KRC Genk: Coucke, De Norre, Dewaest, Lucumi, Uronen, Berge, Heynen, Piotrowski (45’ Hrošovský), Ito, Paintsil (62’ Ndongala) en Samatta (94’ Onuachu).

Doelpunten:

42’ : 1 – 0 :  Deli
68’ : 1 – 1 : Heynen

Gele kaarten: 23’ Piotrowski, 45’ + 3’ Okereke, 56’ Berge, 80’ Ndongala, 85' Samatta, 92’ Dennis