Kinderarmoede in Limburg blijft stijgen. Vijf jaar geleden werd 1 kind op 10 geboren in een kansarmgezin. Vandaag is dat al 1 op 6. Koploper in Limburg is Genk met bijna 1 op 3 (cijfers Kind & Gezin). KRC Genk neemt haar verantwoordelijkheid en lanceert samen met haar partners een groot plan tegen kinderarmoede en voor kinderrechten. Onder het motto “Samen voor Kinderen” wil KRC Genk kansen creëren voor elk kind.

KRC Genk lanceerde dit plan midden juli en rolt het uit voor de komende drie seizoenen. Met maar liefst 10 duurzame, jaarlijkse terugkerende projecten wil KRC Genk het verschil maken voor kinderen én hun ouders:

  • Een boekentas voor iedereen
  • Stadionklassen – de Luminus Arena als inspirerend leslokaal
  • KRC Genk masterclass – sensibilisering van leerkrachten
  • Voetbal in de wijken – hoogtepunt: KRC Genk buurtvoetbalcup
  • Een voetbaluitrusting voor iedereen
  • Welzijnscup – competitie voor kinderen uit bijzondere jeugdzorg
  • KRC Genk verjaardagsfeestjes – samen op ontdekkingstocht in het stadion
  • De warmste maand – een grote inzamelactie van basisvoedsel
  • Tewerkstellingsproject – samen met KRC Genk terug op weg naar de arbeidsmarkt
  • Een thuiswedstrijd van KRC Genk voor iedereen

De club betrekt haar hele community bij dit plan. Zowel extern: OCMW en Stad Genk, Rotary Genk, De Uitdaging, Vincentius, Gigos, PXL, Playing for Succes, Scholen, Jupiler Pro League; als intern: supporters, business partners, spelers, medewerkers en vrijwilligers.

Partners OCMW Genk, Stad Genk, Rotary Genk en de Pro League zorgen voor financiële middelen. Ook KRC Genk zelf financiert en doet aan fondsenwerving. Zo sponsorden de business partners van KRC Genk een groot kunstwerk van Piet Stockmans in de inkomhal van het stadion. Tijdens het Fanweekend wandelden, liepen en fietsten méér dan 2.000 supporters door het stadion. Samen met clubicoon Thomas Buffel organiseerden we ook een legends game waarvan de shirts geveild werden. Alle inkomsten gingen integraal naar Samen voor Kinderen.

Het eerste project, Een boekentas voor elk kind, werd deze week gelanceerd. Speciaal voor de eerste schooldag bezorgde KRC Genk maar liefst 100 splinternieuwe boekentassen aan Vincentius Genk. Boekentassen klaar voor de schoolbanken want gevuld met een kaft, brooddoos, drinkbus, pennenzak én schrijfmateriaal! Vincentius verdeelt de boekentassen bij gezinnen in Genk en Zutendaal die de steun goed kunnen gebruiken.

Bedankt supporters voor jullie steun en bedankt Vincentius voor de coördinatie. Samen maken we het verschil voor kinderen én hun ouders. Samen zijn we Genk!