za 21 sep 2019, 20:30
KRC Genk KRC Genk 3 - 1 KV Oostende KV Oostende

“In Salzburg waren we niet agressief genoeg,” zo begon Felice Mazzu zijn persconferentie de dag voor de wedstrijd. “Iedereen was zwaar aangeslagen de eerste dagen maar ik zag vrijdag toch weer opgeheven hoofden. Ik hoop dat iedereen de knop heeft omgedraaid. Het komt er nu op aan om het truitje nat te maken en met volle goesting er tegen aan te gaan.”

Theo Bongonda kreeg een trap op de enkel in Salzburg. Voor hem kwam deze wedstrijd nog te vroeg. Joseph Paintsil en Piotrowski vielen naast de kern.

Felice Mazzu schudde zijn basiself stevig door elkaar. Achterin kwam Cuesta in de plaats van Dewaest, op het middenveld begon Hagi voor Heynen en voorin stonden twee spitsen: Samatta en Onuachu. Ook Ito startte in de plaats van Ndongala.

Bij KV Oostende waren ze op hun hoede. Dat vertelde T2 Franky Van der Elst. “Conclusies mogen we niet trekken uit de Genkse nederlaag in Salzburg,” aldus de ex Rode Duivel. “Ik kan alleen maar hopen dat wij niet het kind van de rekening worden.”

Bij de Kustjongens raakte Skulason fit. Hij zat samen met Capon en D’Haese opnieuw in de selectie en startte meteen aan de wedstrijd. Neto, Banda, Hjulsager en Palaversa ontbraken.

Onuachu veegt gelijkmaker van Sylla uit.

Genk trok meteen vastberaden ten aanval. Hagi bracht voor vanop links maar Samatta moest te ver achterover leunen om kracht achter de kopbal te zetten. Die ging dan ook over. Tien minuten ver in de wedstrijd snelde Samatta door het midden. Dutoit moest de bal uit de voeten van de Tanzaniaan slaan. Hrošovský legde nog eens aan van buiten de zestien maar de bal zwaaide naast.

Aan de overkant rukte Canesin op over rechts en vond Vandendriessche voor doel. Die besloot van dichtbij naast. Dan kwam de thuisploeg op voorsprong. Ito devieerde een hoekschop en Dutoit moest alles uit de kast halen om het doelpunt te voorkomen. Maar dat kwam er toch want Vargas frutselde de bal in eigen doel.

Blauwwit ging naarstig op zoek naar een tweede doelpunt. Onuachu werd voor het eerst in stelling gebracht, draaide goed weg maar besloot dan naast. Aan de overkant mocht Vandendriessche voor de tweede keer aanleggen maar dit keer ging de bal ver naast. Maar het was wel de voorbode voor de gelijkmaker. Skulason zette goed voor en Sylla troefde Lucumí af in de lucht om de 1 – 1 binnen te koppen.

Genk sloeg bijna meteen terug. Faes tastte mis in de Oostendse verdediging en Samatta kon uithalen met buitenkant rechts. Via de paal ging de bal naast. Maar het was slechts uitstel. Met nog een minuutje op de klok van de eerste helft haalde Maehle de achterlijn en legde hard voor doel. Onuachu was er als de kippen bij om de 2 – 1 binnen te tikken.

Berge doet er nog eentje bij.

De eerste tien minuten van de tweede helft stonden in het teken van Junya Ito. Eerst kapte de Japanner goed naar zijn linker om dan zijn schot afgeblokt te zien door een verdediger. Enkele minuten later twijfelde Ito tussen zelf zijn kans gaan of meegeven met Mæhle. Hij nam de verkeerde keuze want zijn schot ging hoog over. Datzelfde lot was kort daarna een kopbal van Cuesta beschoren al had die misschien beter de bal gelaten aan Onuachu.

Iets voorbij het uur trok Mæhle zich nog eens op gang dit keer centraal. Hij frommelde zich tot aan de achterlijn maar zag zijn terugleggertje onderschept door Dutoit. Aan de overkant mocht Coucke zich onderscheiden toen Sylla met een gelukje in balbezit kwam recht voor doel. De Genkse doelman had een prima reflex in huis om de gelijkmaker te voorkomen.

Dat moest hij met nog tien minuten te gaan opnieuw doen. D’Haese werd plots afgezonderd voor doel maar onze jonge doelman toverde opnieuw een wereldsave tevoorschijn om ons te behoeden voor de gelijkmaker. Het tempo verdween uit de wedstrijd maar toch scoorde Genk nog een derde keer. Ito ging nog maar eens over rechts en zette voor tot aan de tweede paal waar Berge klaar stond om het geruststellende doelpunt aan te tekenen.

Opstelling KRC Genk: Coucke, Mæhle, Cuesta, Lucumí, Uronen, Berge, Hrošovský, Ito, Hagi (75’ Ndongala), Samatta en Onuachu (70’ Heynen).

Opstelling KV Oostende: Dutoit, Faes, Milovic, Junior Sakala, Marquet (72’ Jonckheere), Vargas (65’ D’Haese), Skulason, Sylla, Bataille, Vandendriessche en Canesin.

Doelpunten :

16’ : 1 – 0 : Vargas (owngoal)
31’ : 1 – 1 : Sylla
44’ : 2 – 1 : Onuachu
90’ : 3 – 1 : Berge

Gele kaarten : 07’ Hagi, 76’ Sylla, 82’ Vandendriessche, 87’ Hrošsovský