Even doorduwen na de rust is voldoende : 0 - 3 in Ronse!

24-09-2019

“Ik heb Ronse aan het werk gezien,” vertelde Felice Mazzu voor de wedstrijd. “Ze voetballen goed en hebben ambitie. Ze hebben een paar razendsnelle spelers in hun rangen. We moeten dus uitkijken. In dit stadium van de beker zijn er altijd verrassingen maar met alle respect voor onze tegenstander, een uitschakeling is niet toegestaan,” besloot de coach.

Een aantal spelers mochten deze wedstrijd aan zich laten voorbijgaan. “Omdat ze al alles gespeeld hebben met nog internationale wedstijden er bovenop. Ik ben niet bang om te roteren. Ik geloof in de kwaliteit van al mijn spelers,” aldus onze coach.

Vergeleken met de elf die Oostende versloegen zag het basiselftal er dan ook helemaal anders uit. In doel debuteerde Maarten Vandevoordt. Achterin keerden De Norre en Dewaest terug. Op het middenveld figureerden Nygren, Wouters, Heynen en Ndongala en in de spits kreeg Onuachu Odey als maatje.

Bij Ronse kropen ze maar al te graag in de rol van underdog. “De waardeverhouding is niet in ons voordeel, dat beseffen we. We spelen immers tegen de regerende landskampioen. Ik kan alleen maar hopen dat we onze aanvallende kwaliteiten kunnen uitspelen. Voor één ding moeten we uitkijken: snel op achterstand komen,” aldus coach Sandy Casieris.

Geen doelpunten aan de rust.

Genk begon de wedstrijd ei zo na met een voorsprong. Meteen na de aftrap snelde Odey moederziel alleen richting doelman Knipping maar tilde de bal dan nipt over doel. Maarten Vandevoordt kwam twee keer kort na elkaar goed tussen op pogingen van Cardon. Intussen had Ndongala zijn bewaker Foucart al eens in de wind gezet maar hij vond niemand voor het doel met zijn scherpe voorzet.

Na 25 minuten kreeg Stephen Odey zijn tweede scoringskans. Ndongala recupereerde en stak slim diep tot bij de Nigeriaan maar die zag zijn gekraakt schot over het doel gaan. Op het halfuur stak de thuisploeg voor het eerste de neus aan het venster toen Kyeremeh de achterlijn haalde over links. Pieters kon zijn scherpe voorzet niet afwerken. Dat lukte kort daarna al evenmin aan de overkant toen Ndongala een cross van Mæhle naast kopte.

Naar het einde van de eerste helft kwam Ronse gevaarlijk opzetten. Cardon devieerde een voorzet van Foucart maar Vandevoordt lag goed in de hoek. Op slag van rust zou onze doelman geen verhaal gehad hebben tegen een loeier van Cardon maar gelukkig voor hem ging die over. Seconden later haalde Lekehal uit op een afvallende bal maar die trap ging naast. Zo bleef het scorebord blank aan de rust.

Odey doorbreekt de impasse.

Ronse begon scherp aan de tweede helft. Lekehal kapte naar zijn rechter maar zijn schot was een oprapertje voor Vandevoordt. Seconden later zette Foucart voor vanop rechts, Kyeremeh kopte languit vallend voorlangs. Iets voor het uur viel het doelpunt voor de bezoekers. Ndongala zette Mæhle vrij, die bracht voor maar doelman Knipping kon er de vingertoppen nog tegen zetten. De bal viel in de voeten van Odey en die scoorde het verlossende doelpunt voor Genk.

Tien minuten later ging Thissen iets te enthousiast met de schouder in duel met Ito. De Japanner ging vlotjes neer en scheidsrechter Boterberg wees naar de stip. Heynen zette de strafschop om. De veer bij de thuisploeg was gebroken. In minuut 83 kon Ito voorzetten en Onuachu kon ongehinderd via de grond binnen koppen. Even doorduwen in de tweede helft was voldoende om door te stoten tot in de achtste finales van de Croky Cup.

Opstelling K.S.K. Ronse: Knipping, Foucart, Makonga, Dauchy, Thissen, Appiah (63’ Lambo), Kyeremeh, Lekehal (72’ Griffiths), Cardon, Mazouz en Pieters.

Opstelling KRC Genk: Vandevoordt, Mæhle, Cuesta, Dewaest, De Norre, Heynen, Wouters, Nygren (60’ Ito), Ndongala(72’ Paintsil), Onuachu en Odey.

Doelpunten:

59’ : 0 – 1 : Odey
70’ : 0 – 2 : Heynen (strafschop)
83’ : 0 – 3 : Onuachu

Gele kaarten: 69’ Thissen

Rode kaarten:

Scheidsrechter: Jan Boterberg

Ouder Recenter