zo 06 okt 2019, 20:00
KRC Genk KRC Genk 2 - 1 Moeskroen Moeskroen

“Moeskroen is een gevaarlijke tegenstander,” volgens Felice Mazzu. “Maar het punt tegen Napoli was een referentie match. Nu is het zaak om decompressie te voorkomen en niet te euforisch te worden.”

Veel redenen om zijn basiselftal te wijzigen had Mazzu niet. Het leek erop dat de ploeg het juiste evenwicht gevonden had. De elf die Napoli in bedwang hielden startten dan ook tegen Moeskroen.

Bij Moeskroen verwachtten ze zich aan een moeilijke wedstrijd. “Het gelijkspel tegen Napoli moet deugd gedaan hebben in Genk. We moeten ons herpakken na het gelijkspel tegen Zulte-Waregem in eigen huis,” klonk het daar.

Bij “Les Hurlus” waarde afgelopen week het griepvirus rond in de kleedkamer. Zelfs coach Hollerbach liep te snotteren. Uiteindelijk bleef het bij één wijziging. Bruno Godeau kwam Allagui vervangen.

Scoreloos aan de rust.

Tot op het halfuur viel er niet veel te beleven in de Luminus Arena. De bedrijvigste Genkenaar was Joakim Mæhle. Eerst met een schot met zijn linker dat hoog over ging, dan met een voorzet die door Samatta voorlangs gekopt werd en uiteindelijk opnieuw met een verre trap die gemakkelijk opgevangen werd door doelman Butez.

Aan de overkant moest Coucke attent zijn op een ver schot van Olinga. Dan viel het stil. Tot in minuut zesendertig toen Bongonda kon doorgaan over links. Hij haalde de achterlijn en probeerde dan iets wat het midden hield tussen een schot en een balletje terug. Butez kon ontzetten. Dan was het weer de beurt aan Coucke om zich te tonen. Garcia kon plots uithalen van net buiten de zestien. Onze doelman moest zich strekken om in hoekschop te duwen.

Ook Butez kon zich nog eens onderscheiden. Samatta legde breed tot bij Bongonda. Die kraakte zijn schot maar de Henegouwse doelman moest zich toch uitrekken om te beletten dat de bal zou binnenrollen aan de eerste paal. Met nog een schot van Garcia uit de draai dat voorlangs ging eindigde de eerste helft zonder doelpunten.

Onuachu matchwinnaar.

De tweede helft begon meteen met een doelpunt voor de bezoekers. Na een hoekschop kon Osabutey volledig vrijstaand voor doel koppen. Hij raakte de onderkant van de lat en de bal kaatste over de doellijn. Even nog was er verwarring maar vanuit het VAR busje kwam al snel het verdict: doelpunt en 0 – 1 voor de bezoekers.

Op het uur greep coach Mazzu in. Hij haalde Hagi naar de kant en posteerde Onuachu naast Samatta in de aanval. Nadat Berge tien minuten later doelman Butez nog eens aan het werk zette bleek die wissel nog eens vijf minuten later te renderen. Ito kon voorzetten en bij Moeskroen waren ze Onuachu vergeten. De Nigeriaan tikte van dichtbij binnen.

Heynen kwam dan Hrošovský vervangen en ook die wissel was bepalend. Bryan bracht extra vuur in het team en met nog twee minuten op de klok werd het 2 – 1. Onuchu stak goed diep tot bij Samatta en die ramde de bal tegen de touwen. Euforie bij Genk maar die was van korte duur. De VAR had Samagoal millimeters buitenspel zien staan en keurde de winning goal af. Maar de overwinning kwam er toch. Ruim in blessuretijd zorgde Maehle voor de voorzet, Onuachu zette er het hoofd tegen en het stond 2 – 1. Opnieuw euforie en dit keer namen ze ons die niet meer af.

Opstelling KRC Genk: Coucke, Mæhle, Cuesta, Lucumí, Uronen, Berge, Hrošovský (72’ Heynen), Hagi (61’ Onuachu), Ito, Bongonda (90' + 3' Odey) en Samatta.

Opstelling RE Moeskroen: Butez, De Medina, Hocko, Olinga (72’ Spahiu), Boya, Queiros, Garcia, Van Durmen (81’ Mohamed), Godeau, Wimmer en Osabutey (90’ + 4’ Buatu)

Doelpunten:

49’ : 0 – 1 : Osabutey
75’ : 1 – 1 : Onuachu
90' + 9' : 2 - 1 : Onuachu

Gele kaarten: 55’ Boya, 62’ De Medina, 90' + 3' Heynen, 90' + 3' Lucumí