wo 30 okt 2019, 20:30
KRC Genk KRC Genk 2 - 2 Antwerp Antwerp

Felice Mazzu was op zijn hoede. Hij beschouwt Antwerp zelfs als een titelkandidaat. “Ze staan al langer bekend voor hun fysiek spel, maar ze koppelen dat ook aan technisch vermogen,” zo luidde het bij onze coach.

Joakim Mæhle was er niet bij. De Deen blesseerde zich tegen Cercle Brugge aan de schouder. “Hij traint wel maar ik heb met hem gesproken en hij geeft zelf aan dat hij mentaal nog niet klaar is,” aldus coach Mazzu. Paintsil blesseerde zich afgelopen maandag in de wedstrijd van de beloften. Uiteindelijk waren er vier wijzigingen in het basiselftal vergeleken met de wedstrijd tegen Cercle Brugge. Uronen, Lucumí, Berge en Heynen keerden terug.

“Genk is een voorbeeld voor ons, het is een mooie club,” zo blies Bölöni de loftrompet. “Ze hebben een sterk team al zijn ze op het middenveld nog een beetje zoekende. Verdedigend staan ze sterk en ook aanvallend hebben ze met Onuachu een nieuw wapen.”

Vier afwezigen bij de bezoekers: Opare, Borges, Pius en Defour ontbraken. Aurelio, De Sart en Rodrigues begonnen aan de wedstrijd in de plaats van Coopman, Buta en Refaelov.

Lamkel Zé scoort.

Genk begon via Ito gretig aan de wedstrijd. De Japanner slingerde de Antwerpse zestien binnen maar liep zich dan vast. Aan de overkant probeerde Lamkel Zé het van erg ver maar trapte naast. Na acht minuten lukte het wel. Buta zette voor en aan de tweede paal stond Lamkel Zé klaar om overhoeks binnen te trappen.

Genk reageerde meteen maar op voorzet van Ito kopte Onuachu onder druk van Arslanagic nipt over. Een minuutje later belandde een hoekschop in de voeten van Berge. Die probeerde het vanuit de draai maar trapte van dichtbij nipt naast. Lamkel Zé bleef een gesel voor de thuisploeg. Op het kwartier torende hij hoog boven De Norre uit om een voorzet nipt voorlangs te koppen.

Het tempo verdween dan even uit de wedstrijd tot het op het halfuur plots razendsnel ging bij de thuisploeg. Ndongala zorgde voor de laatste pas richting Ito, de Japanner kapte naar zijn linker maar besloot in de handen van Bolat. Kansen kwamen er niet meer en zo gingen we de rust in bij een 0 – 1 tussenstand.

Doelpunten Samatta en Berge wissen 0 – 2 van Rodrigues uit.

Aan de rust kwam Dries Wouters Jere Uronen vervangen. De blitzstart kwam van de bezoekers. Amper twee minuten ver griste Rodrigues de bal mee, omspeelde Dewaest en trapte dan via de voet van Lucumí de 0 – 2 op het scorebord.

Het tempo ging dan uit de wedstrijd. Felice Mazzu bracht met Bongonda voor Ito vers bloed. Met nog een goede twintig minuten te gaan viel de aansluitingstreffer. Heynen legde een vrije trap op de slof van Samatta en die knalde in één tijd binnen. Opnieuw hoop voor de thuisploeg.

Nadat Rodrigues zeven minuten voor het einde zijn tweede gele kaart pakte kwam Odey Ndongala vervangen. De thuisploeg zette alles op alles maar geraakte niet door de Antwerpse muur. Door de vele spelonderbrekingen kregen we zes minuten extra speeltijd en in de allerlaatste daarvan gebeurde het toch. Sander Berge rukte op, zag een gaatje en haalde uit van net binnen de zestien. De bal verdween in het doel en we eindigden de wedstrijd op een felbevochten 2 – 2 gelijkspel.

Opstelling KRC Genk: Coucke, De Norre, Dewaest, Lucumí, Uronen (45’ Wouters), Berge, Heynen, Ito (58’ Bongonda), Ndongala (83’ Odey), Samatta en Onuachu.

Opstelling R. Antwerp F.C.: Bolat, De Laet, Lamkel Zé (96’ Hongla), Rodrigues, Arslanagic, Hoedt, De Sart, Aurelio, Haroun, Mbokani en Mirallas.

Doelpunten:

08’ : 0 – 1 : Lamkel Zé
47’ : 0 – 2 : Rodrigues
69’ : 1 – 2 : Samatta
96’ : 2 – 2 : Berge

Gele kaarten: 33’ + 83’ Rodrigues, 45’ + 1’ Lamkel Zé

Rode kaarten: 83’ Rodrigues

Scheidsrechter: Wesley Alen

Toeschouwers: 18.974