0-2 verlies in eigen huis

10-11-2019

AA Gent heeft KRC Genk met een pijnlijke thuisnederlaag opgezadeld. Doelpunten van Depoitre en David, vroeg in elke helft, bezorgden de Buffalo's de volle buit. 

Het ging snel voor KRC Genk. Van de Champions League tegen Liverpool op dinsdag naar de Jupiler Pro League tegen AA Gent op zondag.

“Ik was tevreden over de prestatie van mijn jongens,” vertelde coach Mazzu na de wedstrijd in Liverpool. “Ze hebben de nieuwe veldbezetting bijzonder goed opgepikt. Ik kan alleen maar hopen dat ze tegen Gent met dezelfde instelling op het veld komen.”

Mazzu behield dezelfde veldbezetting waarmee Liverpool partij gegeven werd. Dus in een 5-3-2, maar dit keer stond Onuachu in steun van Samatta in de spits in de plaats van Ito.

Zo had Jess Thorup het vooraf ook verwacht. “In deze opstelling heeft Genk stabiliteit gevonden en stabiliteit geeft vertrouwen,” aldus de Deen. Hij moest Odjidja missen (geschorst) en zette Asare en Lustig op de bank. In hun plaats speelden Bezus, Castro-Montes en Mohammadi.

Vroege achterstand na doelpunt van Depoitre in minuut twee

Na amper twee minuten keek Genk tegen een achterstand aan. Mohammadi haalde uit van ver, Coucke kon het schot pareren, maar Depoitre joeg de bal in de rebound tegen de touwen. Na een snelle Gentse tegenprik kort daarna trapte Bezus zwak in de handen van Coucke.

De thuisploeg knokte zich terug in de wedstrijd. Kaminski zat eerst nog goed bij een voorzet van Mæhle maar bij de tweede van onze rechtsachter geraakte hij niet. Die waaide door tot aan de tweede paal waar De Norre de bal meteen op de slof nam. Het schot ging over. Hrošovský legde kort daarna slim breed tot bij Samatta. Ally trapte meteen maar zag zijn schot afwijken op een Gents been en in hoekschop verdwijnen.

Dan mocht doelman Kaminski zich tweemaal onderscheiden. Eerst op een kopbal van Samatta aan de tweede paal na een voorzet van Mæhle, dan op een harde trap in de rebound van Hrošovský nadat Samatta eerst op de Gentse doelman had getrapt. Ondertussen kwam ook doelman Coucke nog goed weg toen hij een verre voorzet van Kums verkeerd inschatte. Gelukkig was ook Depoitre te verrast om er iets mee te doen.

Genk zette het offensief verder. De Norre speelde Onuachu aan. Die draaide rond zijn as en haalde meteen uit met links. Kaminski moest goed plat. De Norre trapte dan hoog over met rechts en Onuachu kon centraal voor doel niet genoeg kracht achter een kopbal zetten om de Gentse doelman te verontrusten.

De tweede helft begon opnieuw met een erg vroeg doelpunt. We waren amper een minuut bezig toen Yaremchuk slim David aanspeelde. De Canadees stond alleen voor Coucke en duwde gemakkelijk binnen. Genk probeerde iets terug te doen. Berge zette voor, Heynen zette er meteen zijn rechter tegen, maar strandde op de vuisten van Kaminski.

Met Bongonda in de plaats van Cuesta  zocht coach Mazzu meer aanvallende impulsen. Op het uur moest Coucke goed plat op een ver en hard schot van Mohammadi. Even voorbij het uur kwam Ito Hrošovský vervangen en kort daarna gooide de Genkse coach ook Ndongala in de strijd in de plaats van Onuachu. Buiten schoten van Samatta en Bongonda leverde dat niets meer op.

Opstelling KRC Genk: Coucke, Mæhle, Cuesta (55’ Bongonda), Lucumí, Dewaest, De Norre, Berge, Heynen, Hrošovský (63’ Ito), Onuachu (77’ Ndongala) en Samatta.

Opstelling AA Gent: Kaminski, Ngadeu, Owusu, Yaremchuk (82’ Kvilitaia), Bezus (55’ Dejaegere), Castro-Montes, Mohammadi, David, Kums, Depoitre (90’ + 2’ Mbayo) en Plastun.

Doelpunten:

02’ : 0-1 : Depoitre
47’ : 0-2 : David

Gele kaarten: 52’ Cuesta, 67’ Heynen, 71’ Dewaest

Rode kaarten:

Scheidsrechter:  Erik Lambrechts

Toeschouwers: 19.962

Ouder Recenter