za 23 nov 2019, 20:30
Moeskroen Moeskroen 2 - 2 KRC Genk KRC Genk

KRC Genk heeft in de eerste wedstrijd onder trainer Hannes Wolf naast een deugddoende uitzege gepakt. Vooral voor de rust hadden we voldoende kansen om een overwinning te wettigen.
De prestatie op zich was zeker bemoedigend.

De ploeg had het zich alweer extra moeilijk gemaakt, want al na anderhalve minuut stond het 1-0 voor Moeskroen, na een corner. De zoveelste vroege tegengoal werkte deze keer niet verlammend.
KRC nam de wedstrijd resoluut in handen en duwde Moeskroen achteruit. Met hoge flanken, een strak tempo én een veelvoud aan kansen. De heropgeviste Paintsil was erg bedrijvig, maar liet twee huizenhoge kansen liggen. Ook Ito was actief en dreigend. Enkel Sebastien Dewaest kon in de eerste helft scoren, in de kluts.
Genk verloor nog voor de rust Bryan Heynen, die met een draagberrie van het veld werd gedragen.
Vroeg in de tweede helft benutte zijn vervanger Paul Onuachu z'n tweede kans met een plaatsbal: 1-2. Dankzij een perfect gekrulde vrijschop kwam Moeskroen na ruim een uur toch weer langszij. Een tweede doelpunt van Onuachu leek de Genkies een 2-3 zege op te leveren, maar na tussenkomst van de VAR werd de goal afgekeurd voor nipt buitenspel. Geen verdiende loon naar werken, maar de hernieuwde energie in het team laat het beste verhopen voor de komende weken en maanden.

Opstelling: Coucke, Mæhle, Dewaest, Cuesta, De Norre, Berge, Heynen (44' Onuachu), Hrošovský, Ito, Samatta (72' Odey), Paintsil (80' Bongonda).