wo 27 nov 2019, 21:00
KRC Genk KRC Genk 1 - 4 FC Salzburg FC Salzburg

Het Europese avontuur van KRC Genk zit erop. Ook in de vijfde poging van deze campagne is de historische eerste zege in de Champions League er niet gekomen. Het werd zelfs een stevige thuisnederlaag. Twee tegengoals op slag van rust gaven de ploeg van Hannes Wolf een tik waar ze niet meer van herstelde.

Na een moeilijke start, met al binnen de minuut een knappe reflex van Gaëtan Coucke, was Genk geleidelijk wat onder het moordende tempo van Salzburg uitgekomen en had het zich in de wedstrijd geknokt. Paintsil liet een uitstekende kans op een voorsprong liggen en die misser kwam ons nadien duur te staan. Want kort voor rust sloeg Salzburg twee keer keihard toe. Eerst in de rebound na een geloste bal van Coucke, en meteen daarna met een gekruist schot.

Vroeg in de tweede helft was er pech met een kopbal van Dewaest tegen de paal.
Nadat de Oostenrijkers op een snelle tegenaanval voor 0-3 hadden gezorgd, was het vet helemaal van de soep. Aly Samatta maakte in de slotminuten nog wel z'n derde van deze campagne, maar Salzburg scoorde zelf ook nog een vierde keer.

Einde van de Europese campagne van Racing, dat zeker vierde en laatste eindigt in de groep.
De resterende wedstrijd op bezoek bij Napoli biedt wel nog een laatste kans op die eerste zege op het kampioenenbal.

Opstelling: Coucke, Mæhle, Dewaest, Lucumí, De Norre, Cuesta, Berge, Hrošovský (59' Onuachu), Ito (79' Hagi), Samatta, Paintsil (65' Bongonda).

43’:  0-1 Daka
45':  0-2 Minamino
69':  0-3 Hee-chan
85':  1-3 Samatta
87':  1-4 Håland

Gele kaarten:  Samatta