Bittere 1-2 derbynederlaag ondanks goeie start

30-11-2019

De 44ste Limburgse derby tussen KRC Genk en STVV is uitgedraaid op een bittere ontgoocheling. Ondanks een sterke start en een vroege voorsprong kon de ploeg de zo broodnodige overwinning niet pakken, wel integendeel. Het is pas de derde thuisnederlaag in 22 derby’s in Genk.

Hannes Wolf had z’n elftal van tegen Salzburg op 4 posities gewijzigd. Carlos Cuesta werd weer verdediger en maakte op het middenveld plaats voor Dries Wouters. Ook Ianis Hagi en Theo Bongonda mochten starten. KRC opende furieus met veel druk vooruit en een stevig tempo. De dreiging leverde een vroege voorsprong op. Ally Samatta zette de Luminus Arena in lichterlaaie met z’n zevende competitiedoelpunt. Het leek het begin van een feestelijke avond, maar niks was minder waar. STVV scoorde bij z’n eerste echte tegenprik, groeide in de match, en ging zelfs met een voorsprong de rust in. Pijnlijk voor onze ploeg, die wel het balbezit had, maar ook wat gefrustreerd raakte door de dubbele gordel van de al geregeld tijdrekkende Truienaars.
Vroeg in de tweede helft plaatste Berge een goeie kans op de gelijkmaker een meter naast,
de ingevallen Onuachu knikte een voorzet van Berge nog over. De belegering was volop bezig, met een korf corners tot gevolg, en Onuachu zag de gelijkmaker miraculeus gered door STVV-doelman Schmidt.
Het is van 2008 geleden dat KRC Genk nog thuis had verloren van de gouwgenoot. 

Opstelling: Coucke, Mæhle, Cuesta, Lucumí, De Norre (81’Ndongala), Piotrowksi (61’ Onuachu), Berge,  Hagi, Samatta, Bongonda (61’ Paintsil).

Doelpunten
10’       1-0       Samatta
17’       1-1       Boli
40’       1-2       Suzuki

Gele kaarten:  Ito

Rode kaarten:  -

Scheidsrechter:  Bram Van Driessche

Ouder Recenter