Eindelijk winst en drie belangrijke punten!

07-12-2019

Eindelijk is ze er: de eerste overwinning van KRC Genk onder trainer Hannes Wolf. Bij de vijfde poging is het gelukt, ook al was het een hele moeizame en eerder gelukkige overwinning, de 1-2 op het veld van Cercle. De laatste zege dateerde al van 26 oktober, thuis tegen Cercle.

In een wel heel erg matig eerste halfuur had Cercle al twee keer noodgedwongen gewisseld. Het spel lag daardoor lang stil. De opvallendste Genkie tot dan was … Maarten Vandevoordt. Zelfs onder druk bij een aantal linke terugspeelballen behield hij de kalmte en het overzicht. Lefgozer! De 17-jarige had ook één prima redding in huis op een verraderlijk schot laag in de hoek. De enige dreiging van KRC kwam van Junya Ito, en toen die knap langs binnen wegdraaide van z’n tegenstander en wegsnelde, stak het geluk ook een handje toe. Want z’n schot week licht af en verdween in doel: 0-1, een meevaller, die voorsprong halfweg.

Na de rust moest Vandevoordt Cercle tot twee keer toe van de gelijkmaker houden, maar toen een schot van Somers afweek op de voet van Dewaest, was hij alsnog geklopt: 1-1.
Cercle wilde doorgaan op dat elan, maar Sander Berge dacht daar anders over. Hij controleerde een uitvallende bal en mikte laag in de hoek. Genk opnieuw op voorsprong.
Daarna was het moeilijkste dan toch voorbij en de ploeg bracht de zege met iets meer controle over de tijd. Einde van een (te) lange reeks van in totaal acht matchen zonder overwinning. En drie welgekomen punten!

 

Opstelling: Vandevoordt, Mæhle, Dewaest, Lucumí, Borges (71’ De Norre), Cuesta, Berge, Ito, Ndongala (67’ Paintsil), Samatta, Onuachu (61’ Bongonda).

Doelpunten
34’   0-1    Ito
65’   1-1    Somers
70’   1-2    Berge

Gele kaarten:  Borges, Mæhle, Berge

Rode kaarten:  -

Scheidsrechter:  Nathan Verboomen

 

Ouder Recenter