di 10 dec 2019, 18:55
SSC Napoli SSC Napoli 4 - 0 KRC Genk KRC Genk

KRC Genk heeft z’n campagne in de Champions League afgesloten met een vijfde nederlaag. Napoli kende geen medelijden met onze gebrekkige efficiëntie in beide strafschopgebieden.

Het grote Europese debuut van Maarten Vandevoordt – de jongste doelman ooit in de Champions League – kon niet slechter beginnen. In de eerste minuut was hij al aan een tegendoelpunt ontsnapt, na twee minuten leed hij onder druk van twee Napolitanen balverlies en was het raak. Genk herstelde zich met een pegel van Paintsil, nipt naast,
en een open kans voor Onuachu, maar hij mikte ze hoog in het zijnet. Dan deed Milik het beter, op een scherpe voorzet van rechts: scherper dan iedereen en ineens tegen de touwen: 2-0. En de Pool mocht nog voor de rust uit strafschop z’n zuivere hattrick volmaken. Onuachu liet kort nadien z’n tweede open kans op een tegendoelpunt liggen.

Na de rust kreeg KRC nog enkele mogelijkheden en een strafschopovertreding op Bongonda werd nog door de vingers gezien. Eerder had Dries Mertens wél nog vanop de stip mogen aanleggen, voor 4-0. Een stevige nederlaag, ondanks aardige momenten, maar een gebrek aan efficiëntie in aanvallend en verdedigend opzicht wordt op dit niveau vaak afgestraft.
De focus kan nu helemaal op de competitie en de inhaalrace richting top zes.
Op naar zaterdag, de thuiswedstrijd tegen Waasland-Beveren.

Opstelling: Vandevoordt, Mæhle, Dewaest, Lucumí, De Norre (82’ Neto), Hrošovský, Berge, Ito (72’ Ito), Paintsil, Samatta (63’ Bongonda), Onuachu.

3’   1-0    Milik
26’   2-0    Milik
38’   3-0    Milik (pen)
75’   4-0    Mertens (pen)

Gele kaarten:  Vandevoordt, De Norre, Paintsil