4-1! Overtuigende en verdiende thuisoverwinning!

14-12-2019

KRC Genk heeft nog eens een vlotte thuisoverwinning behaald. Waasland-Beveren was het slachtoffer van een gretige Genkse ploeg die het publiek in de Luminus Arena een hartverwarmende avond bezorgde.

De gretigheid die coach Hannes Wolf vooraf had aangekondigd – “We zijn er klaar voor, en dat zullen de supporters ook zien” – droop ervan af. De thuisploeg spijkerde de nummer 15 uit de stand van begin af rond en in het eigen doelgebied. Halfweg had KRC de wedstrijd al op zak: 3-0, na goals van een flitsende Theo Bongonda (op aangeven van Mæhle), Paul Onuachu (assist Bongonda) en Jhon Lucumí (in de herneming na een kopbal van Dewaest). Eindelijk nog eens met een ruime voorsprong en een lekker gevoel de kleedkamer in.

Na de rust duwde Genk niet echt meer door, al was Onuachu dichtbij de 4-0. Die viel dan toch toen Sander Berge een corner knap in doel devieerde. De voor Bongonda – applausvervanging! – ingevallen Samatta zag een knappe kopbal gered, en Joakim Mæhle scoorde bijna met een geweldige rabona – bal achter het steunbeen. Kort voor tijd deed Waasland-Beveren nog iets terug. 4-1 dus: een ruim verdiende en overtuigende overwinning voor onze ploeg!

Opstelling: Vandevoordt, Mæhle, Dewaest, Lucumí, Neto, Berge, Hrošovský, Ito, Bongonda (76’ Samatta), Paintsil (68’ Hagi), Onuachu (83’ Wouters).

Doelpunten
10’   1-0    Bongonda
26’   2-0    Onuachu
38’   3-0    Lucumí
69’   4-0    Berge
88’   4-1    Vukotic

Gele kaarten:  Lucumí

Rode kaarten

Scheidsrechter:  Erik Lambrechts

Ouder Recenter