Winterkamp Benidorm: dag 2

06-01-2020

Na de stevige openingsdag was het ook vandaag pittig maar prettig.
De voormiddagsessie leek na de gevarieerde opwarming op de namiddagsessie van gisteren: partijvorm met 11 tegen 11, met de nadruk op hoge pressing en snelle balrecuperatie. Het niveau lag opnieuw behoorlijk hoog. Daarna liepen de spelers nog rondjes volgens een bepaald schema en gebaseerd op hun persoonlijke parameters. Een aantal spelers zocht nadien verkoeling voor de spieren in het zwembad. 

Na de verzorging en de siesta volgde in de late namiddag nog een krachttraining met 'fitlights', afgesloten met wat 'spielerei'. De avond viel al, toen de laatste spelers terug naar hun kamers trokken. 

Na Maarten Vandevoordt gisteren ligt nu Benjamin Nygren plat, met buikgriep. Maarten verscheen vandaag wel terug op het oefenveld en kon in beide sessies al wat oefeningen afwerken. 
Danny Vukovic werkt hard aan z'n terugkeer. Hij pakte vandaag ook voor het eerst weer ballen. Keeperstrainer Guy Martens liet de Australische doelman flink zweten.

Bryan Heynen kwam even een kijkje nemen. Hij kan na z'n kruisbandoperatie intussen al goed rondwandelen met één kruk. Andere bezoeker was ex-doelman László Köteles. 

Voor Jakub Piotrowski was de ochtendtraining de laatste als speler van KRC Genk. Hij verliet het oefenkamp in de namiddag richting z'n nieuwe ploegmaats van Waasland-Beveren, in San Pedro del Pinatar. 

De spelersgroep sloot de dag na het avondeten af met een sessie met mental coach Stijn Quanten.

Ouder Recenter