Oefenwedstrijd 2 van de dag speelde zich niet alleen af op een andere locatie – het fraaie nieuwe complex in het naburige La Nucia – maar ook in compleet andere omstandigheden: een kleine zondvloed gekoppeld aan een snijdende wind. Het veld lag er kletsnat bij, combineren was niet eenvoudig. Net als eerder op de dag was ook in deze wedstrijd de beste kans voor de rust in eerste instantie voor de Genkies: Joseph Paintsil kopte de uitstekende voorzet van Stephen Odey nog naast. Aan de overkant scoorde Ferencvaros met een onhoudbare streep op een uitvallende bal. Een licht gevleide voorsprong voor de Hongaarse kampioen en huidige leider in de competitie.
In de tweede helft, en nog altijd in een lichtjes apocalyptische toestand, zette KRC aan, maar op de beloning was het wachten tot in de slotfase. Met jonkies Elias Sierra (18), Luca Oyen (16) en Benjamin Nygren tussen de lijnen, duwde Genk de Hongaren verder achteruit. En het was Oyen die na een goeie aanval overtuigend afwerkte met een trap in de verste hoek: 1-1. De zoon van Davy had al een eerste invalbeurt van 11 minuten gekregen tegen Keulen, en scoorde nu nadat hij amper 12 minuten op het veld stond. Luca lag ook aan de basis van de winnende treffer, toen een harde voorzet van hem gelost werd door de Hongaarse doelman en Odey de makkelijkste goal van z’n loopbaan kon maken, vanop een meter de bal in doel lopen. Knap teruggeknokt van de ploeg en een overwinning die deugd doet voor de verkleumde spelers.

Opstelling: Coucke, Mæhle, Cuesta, Adewoye (46’ Screciu), Neto, Ito (68’ Oyen), Hrosovsky, Thorstvedt (62’ Sierra), Paintsil, Odey, Onuachu (72’ Nygren).