za 25 jan 2020, 20:30
KAA Gent KAA Gent 4 - 1 KRC Genk KRC Genk

KRC Genk heeft geen tweede uitzege op rij kunnen behalen. Daarvoor was de tegenstander in deze wedstrijd te goed, en onze ploeg niet goed genoeg. Het niet nemen van enkele sleutelmomenten en de kwaliteit van KAA Gent maakten dat het zelfs een stevige nederlaag werd.

Een topwedstrijd die Genk met veel vertrouwen tegemoet keek, na de uitoverwinning op Zulte Waregem.
En het zat aanvankelijk ook wel een beetje mee. Na een moeilijk openingskwartier scoorde Théo Bongonda aan de overkant van dichtbij z'n tweede doelpunt op twee weken, nadat Ito ietwat gelukkig terug in balbezit was gekomen. Een schicht van Sven Kums werd afgekeurd voor nipt positiebuitenspel, en Kristian Thorstvedt had de 0-2 aan de voet, maar besloot iets te zwak in de korte hoek. Op slag van rust maakte Gent gelijk, een cruciaal moment in de wedstrijd.

KAA Gent is de sterkste thuisploeg in deze competitie, en dat toonde het in de tweede helft. En toch was er een moment om opnieuw helemaal in de wedstrijd te zitten, maar Sébastien Dewaest mikte z'n volley van dichtbij op doelman Thomas Kaminski. Ondanks enkele wissels ging er weinig dreiging uit van KRC, en in de absolute slotfase bouwden de Buffalo's de voorsprong nog uit tot een hele ruime 4-1 zege.

Een flinke afknapper, na de hoopgevende prestatie van vorige zondag.
Er zit niks anders op dan volgende zaterdag tegen Charleroi de volle buit te pakken.

Opstelling: Coucke, Mæhle, Dewaest, Cuesta, Uronen (85' Paintsil), Berge, Wouters (46' Hrošovský), Ito, Thorstvedt (62' Møller Dæhli), Bongonda, Onuachu.

16’   0-1   Bongonda
45'   1-1   Mohammadi
52'   2-1   Bezus
88'   3-1   Odjidja
94'   4-1   Niangbo