Felbevochten punt, en verder weg van achtervolgers

13-02-2020

KRC Genk loopt een punt verder weg van de achtervolgers, in de strijd voor plaats in de top 6.
Een gelijkspel op Antwerp is ver van slecht, maar op basis van de tweede helft zou ook een uitoverwinning niet onverdiend geweest zijn. 

Geen stormwind of regen zoals afgelopen zondag, en dus kon er in normale omstandigheden gevoetbald worden. Hannes Wolf gaf de basiself van tegen Charleroi opnieuw het vertrouwen. De start was niet echt comfortabel, maar bij de eerste echt goeie tegenaanval was het al raak: prima voorzet Théo Bongonda, uitstekende knik van Paul Onuachu in de verste hoek: 0-1. Een voorsprong die we niet mee de rust konden innemen, want de toenemende druk en dreiging van Antwerp leverde de thuisploeg nog de gelijkmaker op, na een... ongelukkige owngoal van Joakim Mæhle. 

Team Wolf stelde tactisch wat bij en de tweede helft liep in het voordeel van Genk. Met twee goeie afstandspogingen van Bongonda, en voortdurend dreiging van het duo Mæhle-Ito.  En toen Ito na een doorgekopte lange bal alleen naar Bolat mocht en in de tang werd genomen, verdiende KRC Genk voor ongeveer alle waarnemers een strafschop, maar niet voor scheidsrechter Boterberg en z'n VAR-kornuiten. 
In de slotfase hield Thomas Didillon de Genkies nog een paar keer overeind. 

Het verschil met de nummer 7 in de stand is nu 4 punten. Voorwaar geen onaardige situatie. 

Opstelling: Didillon, Mæhle, Dewaest, Lucumí, Uronen, Cuesta, Wouters, Ito (93' Limbombe), Hrošovský, Bongonda (88' Thorstvedt), Onuachu (91' Odey).

Doelpunten
11’   0-1   Onuachu
39'   1-1   Mæhle (owngoal)

Gele kaarten:  Wouters, Lucumí

Rode kaarten:  -

Scheidsrechter:  Jan Boterberg

Ouder Recenter