zo 16 feb 2020, 18:00
KRC Genk KRC Genk 1 - 3 Standard Standard

KRC Genk heeft z'n eerste thuisnederlaag opgelopen sinds de derby tegen STVV.
Dat had vooral te maken met een mindere prestatie, individueel en collectief, maar ook met enkele ronduit verkeerde beslissingen van een stuurloos leidende scheidsrechter Laforge.

Alweer onstuimige omstandigheden en dat maakte normaal voetbal bijna onmogelijk. Beide ploegen probeerden, maar er zat veel afval in het spel. Hannes Wolf gaf opnieuw het vertrouwen aan het startelftal van de voorbije wedstrijden, maar dan wel in de veldbezetting van na de rust op Antwerp.
Het leverde weinig gevaar op. Niet dat Standard veel dreigender was, maar het scoorde wel opportunistisch in een geharrewar voor doel, na een hoekschop die er nooit had mogen komen. Scheidsrechter Laforge sloot de ogen voor een overduidelijke duw in de rug van Joakim Mæhle.
Kort voor de rust werd het zelfs 0-2, en dat maakte de missie voor KRC natuurlijk nog een stuk lastiger.

Met twee verse krachten probeerde onze ploeg nog wel, maar doelman Bodart hield ondermeer Paul Onuachu van de aansluitingstreffer. Die kwam er uiteindelijk wel via een kopbal van Sebastien Dewaest, maar toen bleef er niet heel veel tijd meer over. Dat Standard toen nog niet tot tien man was herleid, begreep niemand. Weer een vreemde kronkel van Laforge, want de tackle op Hrošovský was duidelijk én gevaarlijk én van een Luikenaar die al eerder terecht geel had gekregen. In blessuretijd counterde Standard zich nog naar 1-3.

Jammerlijk verlies na een prestatie onder het niveau van de jongste weken. Tegelijk ook een gemiste kans om een grote stap te zetten richting play-off 1, maar we hebben nog altijd alles in handen. Vrijdag komt er een nieuwe lastige verplaatsing aan, in Kortrijk.

: Didillon, Cuesta (46' Thorstvedt), Dewaest, Lucumí, Mæhle, Hrošovský, Wouters (72' Odey), Uronen, Ito (46' Limbombe), Bongonda, Onuachu.

31’   0-1   Vanheusden
42'   0-2   Cop
84'   1-2   Dewaest
92'   1-3   Boljevic

Gele kaarten:  Wouters, Dewaest