Drie gouden punten dankzij volley Dries Wouters

21-02-2020

KRC Genk staat weer wat dichter bij de zo begeerde play-off 1. Zoals verwacht werd het een moeilijke avond in Kortrijk, maar een volley van Dries Wouters leverde een levensbelangrijke uitzege op. 

Op de akker van Kortrijk mocht niemand hogeschoolvoetbal verwachten, en dus werd het een potje met veel lange ballen, veel duels om de afvallende ballen, knokken, trekken, duwen. Voor rust was Kortrijk gevaarlijker, maar Thomas Didillon hield ons alweer een paar keer recht met uitstekende reddingen. 
Aan de overkant kreeg Paul Onuachu de beste kans voor KRC, maar hij knikte ze langs de verkeerde kant van de paal. 

In de tweede helft ging de strijd verder. Ex-Genkie Ilombe Mboyo miste een niet te missen kans, en Kortrijk claimde een penalty voor een verdachte ingreep van Eboue Kouassi - tot dan goed in zijn sas in zijn eerste match als basisspeler. Kort nadien scoorde Dries Wouters op een hoge voorzet van Jhon Lucumí met een fraaie volley in de verste hoek: 0-1. Voor Wouters pas het tweede competitiedoelpunt voor KRC, ruim 21 maanden na z'n enige tot nu toe, op het veld van Anderlecht.

Het doelpunt deed onze ploeg zichtbaar deugd. Er kwam meer controle over het middenveld, achterin bleef het Colombiaanse duo Cuesta-Lucumí uitstekend verdedigen op de gevaarlijke tandem Mboyo-Moffi. Onuachu, de ingevallen Stephen Odey en Junya Ito kregen mogelijkheden op 0-2, maar omdat die bevrijdende goal uitbleef, was de slotfase nog razend spannend. KVK pompte nog ballen voor de pot, maar Genk bleef overeind en bracht de zege over de meet. 

Drie gouden punten die het hoofddoel weer wat dichterbij brengen. De ploeg heeft nu even rust richting de volgende opdracht, komende zondag in de Luminus Arena tegen leider Club Brugge.  

Opstelling: Didillon, Mæhle, Cuesta, Lucumí, Wouters, Hrošovský, Kouassi (59' Odey), Ito, Thorstvedt, Bongonda (79' Paintsil), Onuachu (86' De Norre).

Doelpunten
58’   0-1   Wouters

Gele kaarten:  Kouassi, Mæhle, Wouters, Odey

Rode kaarten:  -

Scheidsrechter:  Wesley Alen

 

Ouder Recenter