KRC Genk heeft in een oefenwedstrijd achter gesloten deuren met 3-1 gewonnen van RFC Liègeois, ploeg uit de eerste amateurklasse. Voor rust speelde een basisteam, na de pauze kwam een mengeling van spelers uit de A-kern en beloften in actie. Ondermeer Siebe Vandermeulen, Pierre Dwomoh, Ismaël Saibari en Arne Cuypers mochten 45 minuten meespelen.

Na een hele vroege tegengoal scoorde Theo Bongonda op een voorzet van Junya Ito. En een strafschopovertreding op Sébastien Dewaest resulteerde in de 2-1 vanop de stip, getekend Patrik Hrošovský. Bongonda had eerder al een tweede keer gescoord, maar de lijnrechter vlagde dat doelpunt af voor (twijfelachtig) buitenspel.

Een derde goal hing in de tweede helft lang in de lucht, maar viel er pas kort voor tijd uit, via Arne Cuypers.

Paul Onuachu bleef (vooral uit voorzorg) aan de kant. Mats Møller Dæhli kon voor het eerst sinds z'n hamstringblessure een helft voluit gaan.

Jongens als Elias Sierra, Benjamin Nygren en Bryan Limbombe stonden maandagavond nog een hele wedstrijd op het veld in de bekerwedstrijd van de beloften tegen Anderlecht. Zij kwamen daardoor tegen Luik niet in actie.