Esports is al enkele jaren wereldwijd booming. Als club hebben we alle ontwikkelingen nauwgezet opgevolgd terwijl we op de achtergrond ons eigen project vormgaven. Vandaag geven we officieel het startschot van ons ambitieus avontuur in de wereld van het gamen.

Onze doelstellingen

We kiezen ervoor om niet vrijblijvend 'mee te doen' in esports. Integendeel, we gaan resoluut voor een gefundeerd project met ambitieuze doelstellingen: uitgroeien tot dé leading club in Esports in België. De volgende stap is internationaal snel doorgroeien en zelfs op globaal niveau een rol van betekenis te spelen.

Als voetbalclub starten we bij onze kern door ons eerst toe te leggen op FIFA. Op termijn zullen we ook overstappen naar andere game-titels zoals League of Legends en Call of Duty. We injecteren ook op sportief vlak het DNA van KRC Genk. Zo willen we al direct meestrijden voor de prijzen. En kiezen we ervoor om talenten te spotten, te ontwikkelen en te begeleiden. We starten daarom meteen met een volledig esports-team (zie verder).

Met dit project vergroten we de community rond onze club, zelfs op internationale schaal. We brengen relevante content en events voor onze supporters tussen 6 en 30 jaar en betrekken hen op een alternatieve manier bij onze club. Het biedt ons ook de mogelijkheid om te experimenteren met nieuwe vormen van content. Daarnaast kunnen we (nieuwe) partners van dienst zijn waardoor we nieuwe vormen van inkomsten genereren.

Het esports-team van KRC Genk

Gilles Bernard - Pro Player

Gilles Bernard - Pro Player

Deze Tongerenaar is fervent supporter van KRC Genk en ook aanwezig in het supportersvak bij uitwedstrijden. Vorig seizoen was hij de Pro Player van Lille OSC waardoor hij meteen ervaring meebrengt in ons project. Hij wist al heel straffe resultaten te behalen: een top 8-plek in EA Fut Champions Club in Boekarest (2019), maar liefst 19 streaks van 30-0 in de Weekend Leagues en de top 3 in de Franse eLigue 1. Of wat denk je van zijn 14de plek wereldwijd (!) afgelopen februari voor FIFA 20?
 

Abdullah Waiss – Talent Player

Abdullah (Genkenaar) behoort net als Gilles tot de Top 5 in België. Als opkomend talent laat hij hoofden draaien met de overwinning van de Ajax Ziggo eBattle in 2019, de 1e plek in de Sport eSportscup Summer Edition en top 100-plaatsen in de wereldwijde rangschikkingen. Abdullah vertegenwoordigde dit seizoen reeds onze clubkleuren in de e-Pro League, net met succes!
Abdullah Waiss – Talent Player

 

Filip Langerock – E-Teamleader

We trekken Filip aan om als het ware de Dimitri De Condé van ons Esports Project te zijn: de strategische lijnen uitzetten, het “sportief project” vormgeven en naar een hoger niveau brengen. Hij brengt bakken ervaring aan boord gezien hij met Defusekids één van de toonaangevende projecten van de Benelux wist uit te bouwen.

De Coach

We zullen in overleg met het team zeer binnenkort een coach toevoegen aan het team. Deze persoon zal de spelers op sportief niveau begeleiden om zo spelstijl, strategie, techniek ... tot een hoger niveau te brengen. Telkens op maat van de specifieke speler.

De Esports Coördinator

We zijn in de laatste selectieronde met de kandidaten voor deze functie. De coördinator wordt de trekkende sleutelfiguur in het verhaal. Dit dankzij het faciliteren en coördineren van het sportieve departement én het opnemen van alle niet-sportieve opdrachten: communicatie, organisatie en commercieel. We stellen je binnenkort graag de gekozen kandidaat voor!

In ons stadion zal bovendien een ruimte worden omgebouwd en ingericht tot Esports Arena. Dit wordt enerzijds de dagelijkse werkplek van het team, want net als onze voetballers zijn zij dagelijkse bezig met hun job. Daarnaast zal de ruimte geregeld worden opengesteld om er events te organiseren, supporters te ontvangen en ook content te maken.

Wil je op de hoogte blijven?

Wil je de spelers zien streamen, updates krijgen en uitnodigingen ontvangen voor events? Volg KRC Genk esports via:

Blijf op de hoogte van ons esports-project via www.krcgenk.be/esports.