18-05-2020

Het seizoen 2019-2020 is nu definitief voorbij, KRC Genk kan beginnen denken aan 2020-2021. 
De meeste spelers hebben elkaar afgelopen vrijdag na de laatste training uitgewuifd. Over vier weken worden ze terug op de club verwacht.

Echt op vakantie gaan, zoals dat in deze periode doorgaans gebeurt, zit er voor onze spelers niet in. Ze hebben wel twee weken helemaal vrij gekregen. Daarna moeten ze gedurende twee weken een individueel programma afwerken – bestaande uit een loopprogramma en krachtoefeningen – zodat ze klaar zijn om aan de echte voorbereiding te beginnen. Buitenlanders die niet in België zijn gebleven moeten uiterlijk op zaterdag 13 juni terug in het land zijn. Op maandag 15 juni is er een eerste veldtraining, daarna volgen twee dagen van medische testen.

Sommige spelers blijven ook de komende weken actief op de club. Dat geldt voor doelmannen Danny Vukovic en Maarten Vandevoordt, die allebei van blessures hersteld zijn en nu niet willen stilvallen. 
Ook Jere Uronen en Eboue Kouassi trainen gewoon door. Bryan Heynen revalideert nog van z’n knieblessure.

Het nieuwe voetbalseizoen start in principe in het weekend van 7, 8 en 9 augustus.
Wellicht zal dat nog zonder publiek zijn, maar het is niet uitgesloten dat vanaf september wel weer supporters in het stadion zullen mogen zitten, zij het beperkt in aantal.

Wat we wel zeker weten, is dat de Jupiler Pro League opnieuw start met 16 ploegen en dat aan het eind van het seizoen play-offs volgen voor de eerste acht van de rangschikking. De eerste vier spelen om de titel en twee Europese plaatsen. De nummers vijf tot en met acht maken ook nog kans op een Europees ticket. De winnaar van die ‘Europa League Play-Off’ mag nog een barrage spelen tegen de nummer vier van de ‘Champions Play-Off’. Die twee minicompetities worden afgewerkt in de maand mei.

  

Ouder Recenter