De eerste voor Sander, de zoveelste voor Kevin

03-07-2020

Sander Berge en Kevin De Bruyne waren gisteravond de grote uitblinkers in hun ploeg in absolute topduels. Berge maakte z'n eerste doelpunt voor Sheffield United tegen Tottenham, De Bruyne scoorde voor Manchester City vanop de stip tegen kersvers kampioen Liverpool. 

Gewezen Genkies die uitblinken op het hoogste niveau: het gebeurt steeds vaker. Van Kevin De Bruyne zijn we dat al langer gewend. 'King Kev' was in de prestigetopper tegen Liverpool nog maar eens de bezieler van zijn ploeg. De Bruyne, aanvoerder van Manchester City als David Silva niet speelt, zorgde in de 4-0 zege van de Citizens voor een assist en een penaltygoal. Hij zit aan 11 doelpunten en 17 assists.

Sander Berge kroop voor de eerste keer in de rol van blikvanger. Hij opende de score tegen het Tottenham van Jose Mourinho (en invallers Toby Alderweireld en Jan Vertonghen) en gaf ook nog zijn eerste assist. Zijn doelpunt was een hard gekruist schot van binnen het strafschopgebied. Sheffield won met 3-1 en maakt nog altijd kans op een Europees ticket. Eerder dit seizoen scoorde Sander ook al vier keer voor KRC Genk. De Noor integreert zich beter en beter in het spelsysteem van Sheffield, waarin zijn rol toch wel grondig verschilt van bij Genk. 

De Bruyne en Berge zijn allebei geweldige ambassadeurs van onze club. KRC Genk is uiteraard trots dat spelers zoals zij onze werking als club, waar jonge voetballers zich ontwikkelen tot toppers, in de verf zetten.

Ouder Recenter