wo 15 jul 2020, 17:00
KRC Genk KRC Genk 3 - 1 Union Sint-Gillis Union Sint-Gillis

KRC Genk heeft zijn eerste oefenwedstrijd tegen Union Sint-Gillis overtuigend gewonnen met 3-1. In de beginfase had onze ploeg het gros van het balbezit en toonde het de meeste aanvallende intenties. Na 21 minuten scoorde Joseph Paintsil dan ook verdiend het eerste doelpunt. Nog geen minuut later miste Mats Møller Dæhli een penalty. Hij zette zijn foutje zelf recht door na een halfuur de 2-0 op het scorebord te zetten. KRC Genk ging zelfs met 3-0 de rust in, want net voor de pauze maakte Paintsil op knappe wijze zijn tweede van de wedstrijd.

In de tweede helft bracht coach Hannes Wolf elf andere spelers in. Union kwam iets beter in de match en prikte na 50 minuten tegen via een penalty: 3-1. Daarna nam onze ploeg de wedstrijd terug in handen met onder meer goede mogelijkheden voor Dessers, Oyen en Dwomoh. Tussendoor trapte ook Union nog op de paal. Uiteindelijk bleef de 3-1 op het scorebord tot het einde van de wedstrijd: een geslaagde repetitie voor het nieuwe seizoen!

Opstellingen
KRC Genk startte de eerste helft met de volgende namen: Vandevoordt, Maehle, Dewaest, Adewoye, Uronen, Ito, Hrosovsky, Wouters, Daehli, Paintsil en Odey.

In de tweede helft kwamen deze spelers in actie: Vukovic, De Norre, Cuesta, Lucumi, Borges, Oyen, Nygren, Sierra, Dwomoh, Bongonda en Dessers.

21’ 1-0 Paintsil
33’ 2-0 Daehli
43’ 3-0 Paintsil