vr 17 jul 2020, 17:00
KRC Genk KRC Genk 4 - 1 SBV Excelsior SBV Excelsior

Tweede oefenwedstrijd, tweede overwinning voor KRC Genk. Tegen het Nederlandse Excelsior Rotterdam werd het verdiend 4-1.

In de beginfase was het vooral eenrichtingsvoetbal. Al na zes minuten mikte Theo Bongonda raak na een vlotte aanval. Hij verdubbelde zelf de score na een goed halfuur vanop de elfmeter. In de tweede helft bracht onze coach Hannes Wolf een nieuw elftal tussen de lijnen. KRC Genk behield de bovenhand, toch kon Excelsior na goed 70 minuten de aansluitingstreffer maken. Op het scorebord kreeg Bongonda ook nog gezelschap van Neto Borges en Cyriel Dessers. Onze nieuwe spits legde met z'n eerste doelpunt voor KRC Genk de 4-1-eindstand vast.

Opstellingen
KRC Genk startte de eerste helft met de volgende namen: Vandevoordt, De Norre, Adewoye, Lucumi, Uronen, Limbombe, Hrosovsky, Dwomoh, Bongonda, Odey en Onuachu ('30 Oyen).

In de tweede helft kwamen deze spelers in actie: Vukovic, Maehle, Dewaest, Cuesta, Borges, Sierra, Wouters, Nygren, Daehli, Paintsil en Dessers.

6’ 1-0 Bongonda
33’ 2-0 Bongonda
73’ 2-1 Omarsson
76’ 3-1 Borges
88’ 4-1 Dessers