Akkoord met Mexicaanse international Gerardo Arteaga

05-08-2020

KRC Genk heeft een akkoord bereikt met het Mexicaanse Santos Laguna over de overgang van Gerardo Arteaga (21). Onder voorbehoud van zijn medische testen, kan Arteaga in Genk een contract tekenen voor vijf seizoenen.

Gerardo Arteaga is een snelle en fysiek sterke linksachter met zowel defensieve als offensieve kwaliteiten. Hij kwam als veertienjarige terecht bij Santos Laguna, speelde in de jeugdcategorieën eerst nog vaak als linksbuiten, en maakte kort na zijn achttiende verjaardag zijn debuut in het eerste elftal. Twee jaar later werd hij ook al Mexicaans international. Hij maakt ook deel uit van de Olympische selectie van zijn land.

Arteaga speelde onlangs z’n 99ste en laatste wedstrijd voor de club waar hij opgroeide. In een interview met Fox Sports toonde hij zich trots over z’n transfer.

Gerardo Arteaga: 
“Het is een droom die uitkomt om in Europa te kunnen voetballen, en voor een grote club als Genk. Ik weet dat de club spelers als Kevin De Bruyne, Thibaut Courtois en nog anderen heeft ontwikkeld. Indrukwekkend.”

De nieuwe Genkse linkerflankspeler had ook mooie woorden voor zijn club Santos.

Gerardo Arteaga:
 “Ik ben de club heel dankbaar voor de waarden die ze mij hebben meegegeven. De filosofie van Santos is ‘winnen door te dienen’. Niet enkel op voetbalvlak, maar ook door wat je daarbuiten doet: mensen helpen die het nodig hebben, mensen met beperkingen. Ik heb me kunnen ontwikkelen als voetballer, maar ook als mens. En dat wil ik ook tonen in Europa. Ik ben niet enkel een goeie voetballer, maar ook een goed persoon.”

KRC Genk hoopt Gerardo Arteaga snel naar België te kunnen laten overvliegen.

 

Ouder Recenter