za 01 aug 2020, 13:00
KRC Genk KRC Genk 1 - 1 RC Lens RC Lens

Vandaag speelde KRC Genk een dubbele oefenwedstrijd tegen RC Lens als generale repetitie voor het nieuwe seizoen. De eerste match eindigde op 1-1: een hoopvol debuut voor Daniel Muñoz en Dessers scoorde opnieuw. In de tweede wedstrijd ging onze ploeg met 2-3 onderuit. Lees én bekijk hier de verslagen.

Match 1: 1-1

De eerste helft begon rustig, met weinig gevaar aan beide zijden. Daniel Muñoz maakte zijn debuut en speelde solide. Opvallend: bij momenten was onze Franse tegenstander erg potig in de duels. Het balbezit was hoofdzakelijk voor onze ploeg. Pas naar het einde van de eerste helft werd dat ook omgezet in meer dreiging voor doel. Na een trekfout op Dessers werd terecht penalty gefloten. Onze spits zette die zelf om: 1-0.

De eerste 10 minuten na de pauze drukten onze jongens RC Lens weg. Toch slaagden de Fransen erin langszij te komen op het uur. Daarna zakte het tempo en was er lange tijd geen doelgevaar. De wedstrijd eindigde dan ook met een 1-1-gelijkspel.

Vukovic, Mæhle, Cuesta, Lucumí, De Norre, Muñoz (70’ Sierra), Wouters, Paintsil, Møller Dæhli (70’ Dwomoh), Bongonda, Dessers

43’ 1-0 Dessers
60’ 1-1 Ganago

Hoogtepunten

Match 2: 2-3

KRC Genk startte de tweede wedstrijd meteen goed. Al na 8 minuten zette Nygren de 1-0 op het bord na een sterke actie op de linkerflank van jonkie Oyen. Helaas maakte RC Lens snel gelijk na een corner. Daarna liepen de Fransen zelfs uit tot een 1-3-voorsprong.

Onze ploeg knokte zich terug in de wedstrijd en kreeg in de tweede helft meerdere doelrijpe kansen. De verdiende aansluitingstreffer kwam er uiteindelijk via de voet van Odey. KRC Genk bleef aandringen, maar kreeg de gelijkmaker niet meer op het scorebord. Een gelijkspel zou nochtans op zijn plaats zijn geweest.

Leysen, Limbombe, Dewaest, Adewoye, Borges, Kouassi (50’ Sierra), Hrošovský, Nygren, Odey (85' Cuypers), Oyen, Onuachu (70' Dwomoh)

8’ 1-0 Nygren
10’ 1-1 Radovanovic
21’ 1-2 Sotoca
24’ 1-3 Pereira Da Costa