Eindelijk: de bal rolt dit weekend ook weer officieel. Morgen zal het 155 dagen geleden zijn dat KRC Genk z'n laatste competitiewedstrijd met 2-4 won in Oostende, op speeldag 29 van het voorbije seizoen.

Goeie herinneringen aan de Gaverbeek

De nieuwe campagne begint met een uitwedstrijd bij Zulte Waregem, waar de ploeg van Hannes Wolf in januari stevig uithaalde (0-3). Toen was het de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar én het glorieuze debuut van Kristian Thorstvedt, mét een fraaie goal. De Noor is na z'n voetbreuk nog niet wedstrijdfit, al maakt hij net als Bryan Heynen na z'n knieblessure steeds vaker deel uit van de groepstrainingen.

Geen terugkeer voor Bongonda

Ook afwezig: Theo Bongonda. Zijn positieve coronatest doet hem de wedstrijd missen die hem nauw aan het hart ligt, na zijn mooie jaren in twee periodes bij Essevee

Debuut Muñoz en Dessers, twee jonkies in de selectie

De eerste wedstrijdselectie van Hannes Wolf bevat 20 spelers. Maarten Vandevoordt is weer beschikbaar, maar Danny Vukovic start het seizoen als nummer 1, ruim een jaar nadat hij zijn achillespees afscheurde. 

Daniel Muñoz en Cyriel Dessers zijn klaar voor hun competitiedebuut, Jere Uronen en Junya Ito zijn speelklaar. Bij de 20 ook de jonkies Elias Sierra en Luca Oyen. 

Patrik Hrosovsky, Stephen Odey, Shawn Adewoye, Pierre Dwomoh en Bryan Limbombe vallen naast de selectie.