zo 09 aug 2020, 16:00
Zulte Waregem Zulte Waregem 1 - 2 KRC Genk KRC Genk

Na een moeizame eerste en een sterke tweede helft heeft KRC Genk z'n eerste driepunter te pakken. Het werd in een verschroeiende hitte aan de Gaverbeek 1-2. Paul Onuachu en Cyriel Dessers zorgden voor de doelpunten.

Het begin van de eerste helft was evenwichtig, al kon Essevee het meest dreigen. Na een halfuur liet Junya Ito een grote kans liggen, maar het was het sein om wat beter in de wedstrijd te komen. Toch kwam Zulte Waregem op voorsprong, een kopbaldoelpunt van 'jubilaris' Deschacht. Aan de overkant kwam Nygren nog twee keer dicht bij de gelijkmaker.

Na de pauze kregen we een ander KRC Genk te zien, met veel meer druk én dreiging, onder andere via Ito, Dessers en Mæhle. In minuut 73 was het eindelijk zover: invaller Onuachu stiftte knap overhoeks binnen, na voorbereidend sleurwerk van Dessers. Goed vijf minuten later ging de bal op de stip na handspel. Dessers had voordien nog een goal zien afgekeurd worden voor buitenspel, maar nu kon hij alsnog officieel zijn rekening als Genkie openen: 1-2. De slotfase was nog spannend, vooral omdat de 1-3 was uitgebleven, maar Vukovic en co bleven overeind.

Eerste missie geslaagd: we nemen de drie punten mee naar Genk!

Opstelling KRC Genk
Vukovic, Mæhle, Cuesta, Lucumí, Uronen, Muñoz, Wouters (78’ Oyen), Ito, Møller Dæhli (56’ Onuachu), Nygren (63’ Kouassi), Dessers

Doelpunten
41’ 1-0 Deschacht
73’ 1-1 Onuachu
79’ 1-2 Dessers (penalty)