za 15 aug 2020, 16:30
KRC Genk KRC Genk 1 - 1 OH Leuven OH Leuven

Tweede wedstrijd, maar geen tweede overwinning. KRC Genk heeft de drie punten niet kunnen thuis houden tegen een stug en laag verdedigend OHL. Junya Ito zorgde met een prachtige uithaal voor de voorsprong, maar de eerste zes op zes sinds augustus 2013 kwam er helaas niet.

De omstandigheden waren uitstekend en de start veelbelovend: veel druk vooruit én dreiging, vertaald in een fraaie volley én een schuiver van een bedrijvige Bongonda, en een schot voorlangs van Lucumí. Het eenrichtingsvoetbal werd onderbroken door twee venijnige counters van OHL, maar Vukovic redde geweldig in een één-op-één en ook Cuesta vermeed een quasi gemaakt doelpunt met een ultieme ingreep. Toen Dessers met een tikker dan toch het slot van de deur haalde, stond hij nipt buitenspel.

Met Onuachu als extra breekijzer nam de druk opnieuw snel toe, maar het was een schitterende zwaai met links van Ito, los in de bovenhoek, die dan toch de 1-0 bracht. Onuachu knikte nipt naast, Muñoz zag zijn eerste doelpunt als Genkie afgekeurd, na voorafgaand buitenspel. Jammer, want de aanval was nagenoeg perfect. 

In een nerveuze slotfase redde Vukovic eerst met een mirakelsave, maar door een ongelukkige carambole slikten we alsnog de gelijkmaker. Een teleurstellend resultaat. 

Opstelling KRC Genk
Vukovic, Mæhle, Cuesta, Lucumí, Uronen, Muñoz, Wouters, Ito, Møller Dæhli (46' Onuachu), Bongonda (61' Kouassi), Dessers (75' Nygren).

Doelpunten
55’  Ito 1-0
85'  Henry 1-1