zo 23 aug 2020, 13:30
Standard Standard 0 - 0 KRC Genk KRC Genk

Onze ploeg start het seizoen '20 - '21 met 5 op 9. Op Sclessin bleef het 0-0, al zat er meer in.

Coach Hannes Wolf gooide na het gelijkspel tegen OHL Kouassi en Onuachu in de basiself. Wouters en Möller Daehli startten op de bank. De wedstrijd tegen Standard begon intens: hoog tempo, stevige duels en kansen aan beide kanten. De grootste mogelijkheid was voor Dessers. Onze spits ging na een kwartier op wandel door de Luikse defensie, deed alles perfect maar kon onvoldoende afdrukken. Spijtig, want deze actie verdiende een doelpunt. Het tempo bleef bij momenten hoog, al bleven doelrijpe kansen uit tot de pauze.

Onze jongens kwamen scherp uit de kleedkamer. Een bedrijvige Bongonda werd foutief afgestopt op de rand van de 16 en Onuachu kwam twee keer dicht bij een doelpunt. Na 64 minuten moest Vukovic voor het eerst in de tweede helft aan de bak: op een lage plaatsbal richting verste hoek ging onze Australische goalie goed plat. Daarna herstelde Standard het evenwicht en ging de wedstrijd op en neer. In de slotfase kreeg Amallah zijn tweede geel. Een doelpunt zat er helaas niet meer in. Zo eindigde deze topper zoals die begon, met 0-0.