ma 24 aug 2020, 11:00
KRC Genk KRC Genk 2 - 2 KVC Westerlo KVC Westerlo

Heuglijke dag voor Gerardo Arteaga en Kristian Thorstvedt: allebei kwamen ze in actie in de oefenwedstrijd  tegen Westerlo. Voor Arteaga was het z'n debuut als Genkie. De Mexicaanse linksachter speelde een uur en deed het goed. Voor Thorstvedt was het een terugkeer, 170 dagen nadat hij een breuk in de voet opliep in Oostende, in de laatste officiële wedstrijd van vorig seizoen, begin maart. De Noor toonde in de 45 minuten speeltijd dat hij bijna klaar is voor het grote werk. 

KRC Genk kwam op het B-terrein met een elftal van potentiële titularissen tussen de lijnen, maar liep niet over Westerlo heen. Een achterstand werd wel vrijwel meteen weggewerkt met een fraaie actie van Luca Oyen, na knap voorbereidend werk van Arteaga. Kort na rust scoorde Benjamin Nygren met het hoofd, maar de voorsprong uitdiepen lukte niet. In de slotfase werd het op een counter nog 2-2. 


Opstelling
Vandevoordt, De Norre, Dewaest, Wouters, Arteaga (61' Hrosovsky), Dwomoh, Thorstvedt (46' Adewoye), Sierra, Oyen, Møller Dæhli (46' Limbombe), Nygren.

 


Doelpunten
23'  0-1
25'  1-1 Oyen
48'  2-1 Nygren
83'  2-2

 

 

 

 

ASS HLN: Oefenwedstrijd KRC Genk - Westerlo. Linksachter Gerardo Arteaga. ASS HLN: Oefenwedstrijd KRC Genk - Westerlo. Linksachter Gerardo Arteaga. ASS HLN: Oefenwedstrijd KRC Genk - Westerlo. Linksachter Gerardo Arteaga.