KRC Genk heeft er opnieuw een A-international bij: rechtsachter Joakim Mæhle heeft zijn eerste selectie voor het nationale elftal van Denemarken te pakken. Mæhle (23) is de op twee na jongste geselecteerde in de keurgroep van 23 van de nieuwe Deense bondscoach Kasper Hjulmand. Denemarken opent op 5 september z'n campagne in de UEFA Nations League met een thuiswedstrijd tegen ... België. Drie dagen later komt ook Engeland nog naar Kopenhagen. 

Joakim Mæhle werd ruim drie jaar geleden door de Genkse scouts ontdekt, toen hij niet eens vaste titularis was bij het Deense Aalborg. Ook bij KRC Genk moest hij knokken voor een basisplaats, maar intussen is hij een absolute sterkhouder, en vormt hij een geweldig duo op de rechterflank met Junya Ito. Zijn eerste A-selectie is een beloning voor de progressie die hij de voorbije seizoenen in Genk heeft gemaakt, en die hem de interesse van clubs uit de topcompetities opleverde. 

Eerder speelde Mæhle wel al voor de Deense jeugdselecties, dat hij zich nu ook A-international mag noemen, is een hele eer. 

Joakim Mæhle:
"Ik ben ongelooflijk trots dat ik geselecteerd ben. Het was mijn grote droom om ooit mijn land te mogen vertegenwoordigen. Hiervoor werken we elke dag: om onze doelen te bereiken en onze dromen waar te maken. Ik ben heel blij, ook voor mijn familie. Zij krijgen op deze manier ook iets terug voor de tijd en alle opofferingen die zij hebben gemaakt. Ik wil iedereen rondom mij heel erg bedanken, ook mijn ploegmaats bij Genk, de trainers en de supporters. Zonder jullie was me dit nooit gelukt."

KRC Genk wenst Joakim van harte proficiat met de selectie, en een spoedig debuut voor Denemarken!