De interlandbreak is voor de uitgezworven spelers van KRC Genk met wisselend succes verlopen. 
Joakim Mæhle beleefde uitgerekend tegen België z'n debuut voor Denemarken, in de eerste opdracht in de Nations League. Hij mocht zo'n twintig minuten voor tijd invallen en kreeg de helft van die tijd ook nog ex-ploegmaat Leandro Trossard tegenover zich, als invaller bij de Belgen. Ook voor de gewezen Genkie was het z'n grote debuut als international. De Rode Duivels wonnen in Kopenhagen met 0-2. Mæhle en Trossard zochten elkaar zowel voor als na de wedstrijd even op. In de partij van gisteren tegen Engeland (0-0) kwam Mæhle niet van de bank. 

Jere Uronen was de eerste Genkie die in actie kwam, afgelopen donderdag al, in Helsinki, tegen Wales. 
Uronen speelde 90 minuten, maar Finland verloor met 0-1. Maandagavond werd het een 0-1 zege voor de Finnen, in Ierland. Uronen viel in het slotkwartier in.

Patrik Hrosovsky stond de volledige wedstrijd op het middenveld van Slovakije, in de met 1-3 verloren derby tegen Tsjechië. In Israël (1-1) bleef hij op de bank. 

In de jeugdinterlands was Luca Oyen de meest opvallende Genkie, met een knappe stifter die de Belgische U19 in Genk voorbij Duitsland loodste (1-0). In die wedstrijd van 4x 30 minuten speelden Elias Sierra en Bryan Limbombe het eerste uur, Maarten Vandevoordt en Luca het tweede. 

Benjamin Nygren is gepromoveerd naar de Zweedse U21. Hij stond bijna de hele wedstrijd op het veld in Ijsland (1-0 verlies), en viel in de slotfase in tegen Italië (3-0 winst).

Hoe het de tienkoppige Genkse delegatie bij de Belgische U17 verging, is intussen bekend. Pierre Dwomoh en co moeten een week in quarantaine. Na de positieve coronatesten werd de tweede oefenpot tegen Duitsland geschrapt. De eerste verloren de jonge Duivels met 5-3. 

Nog dit: met Koen Casteels maakte opnieuw een ex-Genkie zijn debuut bij de Rode Duivels, in de 5-1 avondwandeling tegen Ijsland. De doelman van Wolfsburg moest wel voor het uur gewisseld worden met een gekloven lip. Casteels was vorig seizoen doelman van het jaar in de Bundesliga.