Voetbalwedstrijden in een vol stadion mogen helaas nog niet van de overheid, omwille van de coronacrisis. Vanaf september mogen we wel een beperkt toeschouwersaantal toelaten in de Luminus Arena. Met andere woorden: we kunnen voor onze thuiswedstrijden tegen KV Mechelen en KV Oostende niet alle abonnees toelaten. Dat is jammer, maar het kan nu eenmaal niet anders. Met onderstaande regeling trachten we elke abonnee toch een eerlijke kans te geven om naar een thuismatch te komen kijken. Wedstrijden met beperkt publiek maken geen deel uit van de gratis abonnementsverlenging. We schuiven de abonnementsverlenging gewoon op. Zo krijgt elke abonnee uiteindelijk waar hij recht op heeft: een gelijk aantal wedstrijden, met name 6, in een optimale sfeer. We hopen op jullie begrip voor deze uitzonderlijke situatie.

Wat zijn de hoofdpunten van onze aanpak voor wedstrijden met een beperkt publiek?

 • de hygiëne en veiligheid voor onze supporters, spelers en medewerkers
 • zoveel mogelijk vaste abonnees de kans geven om een van de twee thuiswedstrijden in september bij te wonen
 • comfort en flexibiliteit voor onze supporters: zij kunnen zelf de grootte (1, 2, 3 of 4) van hun bubbel bepalen
Veiligheid voorop

Voor wedstrijden met een beperkt publiek zijn we genoodzaakt een alternatieve regeling uit te werken. Onze hoofdprioriteiten voor deze wedstrijden zijn hygiëne en veiligheid. In samenwerking met het OSV en de betrokken veiligheidsdiensten hebben we een zo optimaal mogelijk plan uitgewerkt dat helemaal in lijn met de richtlijnen van de overheid en het protocol van de Pro League ligt. Alles moet en zal verlopen conform de opgelegde veiligheidsmaatregelen zodat de gezondheid van onze supporters, spelers en medewerkers altijd blijft vooropstaan.

Door de creatie van bubbels, rekening houdend met de mogelijkheden van onze infrastructuur en met het oog op 100% veiligheid zullen we tijdens onze thuiswedstrijden tussen de 5.000 en 6.000 supporters kunnen toelaten (schommeling is te wijten aan de grootte van bubbel die supporters zelf kunnen bepalen). Helaas kunnen we dus niet alle abonnees toelaten. Voor de beschikbare plaatsen organiseren we een online ticketverkoop – exclusief voor abonnees – volgens het first come, first serve-principe zoals bij festivals of concerten. Hierdoor hebben alle abonnees evenveel kans op een plaats in het stadion.

Online ticketverkoop exclusief voor abonnees

Op zondag 13 september om 11.00 uur starten we met de ticketverkoop voor de thuiswedstrijden in september. Tickets worden exclusief aangeboden aan vaste abonneehouders. De verkoop verloopt enkel online.

Hoe werkt het juist?

In ons gebruikelijke ticketingsysteem zal je tickets kunnen bestellen voor één van de twee thuiswedstrijden in september: KV Mechelen (20-09 om 18.15 uur) of KV Oostende (28-09 om 20.45 uur). Daarnaast zal je ook de grootte van je bubbel zelf bepalen: één, twee, drie of vier personen. Je inschrijven voor een wedstrijd gebeurt zo:

 • Je kiest een bubbelverantwoordelijke die de aankoop van de tickets voor haar/zijn rekening neemt.
 • De bubbelverantwoordelijke verzamelt de abonnementsgegevens van de andere abonneehouders uit de bubbel. Deze gegevens zijn nodig om tickets aan te kopen: namen, voornamen én cashless id-nummers (witte nummer op abonnement) uit je bubbel.
 • Bij het aanmelden in Tickethour selecteer je de thuiswedstrijd die je met jouw bubbel wilt bijwonen. In eerste instantie kan je maar voor één thuismatch in september inschrijven zodat elke abonnee een optimale kans heeft om naar een van de twee wedstrijden te kunnen komen.
 • Je kiest een vak voor je bubbel in het stadion. Je zal niet kunnen plaatsnemen op je vertrouwde abonnementsplaats
 • Na betaling worden de tickets - met extra informatie - verzonden naar je bubbelverantwoordelijke (de abonnee die de bestelling plaatste). 
 • Neem onze tutorial door: stap voor stap uitgelegd hoe jij tickets voor jouw bubbel kan bestellen

Opgelet:

 • Je kan als abonnee slechts kiezen voor één van de twee wedstrijden, dus ofwel KV Mechelen ofwel KV Oostende.
 • Samen zetten we corona buitenspel. Onze hoofdprioriteit is om het voor iedereen 100% veilig te maken. Daarvoor rekenen we ook op jouw verantwoordelijkheid. Lees daarom grondig alle afspraken na voor je je tickets aankoopt.
 • Deze regeling geldt volgens de huidige richtlijnen van de overheid en het protocol van de Pro League. De coronacrisis is onvoorspelbaar. Moesten de richtlijnen wijzigen, zijn ook wij genoodzaakt aanpassingen te doen. Natuurlijk kan je rekenen op een terugbetaling moesten de wedstrijden niet of zonder publiek plaatsvinden.
 • De verkoop van tickets stopt 48 uur voor de aftrap van de wedstrijd.
Ticketprijzen

Voor de twee thuiswedstrijden tegen KV Mechelen (20-09 om 18.15 uur) en KV Oostende (28-09 om 20.45 uur) zijn volgende ticketprijzen van toepassing:

 • Vakken A/AA t.e.m. GG & N/NN - P/UU
  • Volwassenen: 17,50 euro
  • Jongeren (-16 jaar): 8,50 euro
 • Vakken H/HH - M/MM
  • Volwassenen: 20 euro
  • Jongeren (-16 jaar): 10 euro
 • Vakken Q-U*
  • Volwassenen: 15 euro
  • Jongeren (-16 jaar): 7,50 euro

* De staantribune (vakken Q-U) zal worden omgebouwd tot een zittribune.
* Parkings worden gratis ter beschikking gesteld voor onze supporters.

Hoe verloopt mijn wedstrijdbezoek? 

Bekijk hier alle informatie

Wat nu met je gratis abonnementsverlenging?

Wedstrijden met beperkt publiek maken geen deel uit van de gratis abonnementsverlenging. Geactiveerde abonnementen zijn geldig vanaf het moment dat we weer met z’n allen naar het stadion mogen komen. Dus vanaf het moment we je weer een optimale voetbalervaring kunnen bieden. Het zou niet eerlijk zijn geweest om wedstrijden met beperkt publiek af te trekken van de abonnementsverlenging, want sommige abonnees zouden dan in het nadeel zijn. Daarom verkopen we tickets voor wedstrijden met beperkt publiek en schuiven we de abonnementsverlenging op. Zo krijgt elke abonnee waar hij recht op heeft: een gelijk aantal wedstrijden, met name 6, in een optimale sfeer. Lees er meer over meer op onze FAQ-pagina.

Zit je nog met vragen?

Raadpleeg de veelgestelde vragen. Is er nog iets onduidelijk? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen: