ma 14 sep 2020, 20:45
Beerschot Beerschot 5 - 2 KRC Genk KRC Genk

Het werd een heel zware avond op 't Kiel: een 5-2 nederlaag en twee rode kaarten voor respectievelijk Cuesta en Bongonda. Met 5 punten op 15 hebben we onze start volledig gemist.

Na een nerveus begin kwam Beerschot in de 12de minuut op voorsprong. Gelukkig voor onze ploeg kon Onuachu niet veel later gelijkmaken vanop de stip. De penalty kwam er na tussenkomst van de VAR: Bourdin maakte een duidelijke overtreding op Mæhle. Door de gelijkmaker kwam onze ploeg steeds beter voor de dag. Zo miste Ito na een snelle Genkse aanval zijn schot en wiste de VAR net voor de rust de 1-2 van Onuachu uit. De tussenkomst van de VAR was wederom terecht: onze spits raakte de bal onbewust met de hand.

De tweede helft kon niet slechter beginnen: Beerschot kwam meteen op voorsprong na een kopbaldoelpunt. Op het uur ging het van kwaad naar erger: Cuesta pakte op twee minuten twee gele kaarten, Beerschot zette via een strafschop de 3-1 op het scorebord en ook Bongonda werd naar de kleedkamers gestuurd. Boeken toe met negen tegen elf, ook al maakte de ingevallen Dessers nog de aansluitingstreffer na een penaltyfout op Ito. Beerschot scoorde daarna nog twee keer. 5-2 op 't Kiel.

Vukovic, Mæhle, Cuesta, Lucumí, Arteaga, Muñoz, Kouassi (81' Sierra), Thorstvedt (65' Oyen), Ito, Onuachu (65' Dessers), Bongonda.

12' 1-0 Holzhauser
19' 1-1 Onuachu
49' 2-1 Bourdin
63' 3-1 Holzhauser (pen)
75' 3-2 Dessers (pen)
85' 4-2 Vorogovsky
91' 5-2 Noubissi