zo 20 sep 2020, 18:15
KRC Genk KRC Genk 3 - 1 KV Mechelen KV Mechelen

KRC Genk heeft in de eerste thuiswedstrijd met publiek in 203 dagen weer aangeknoopt met goed aanvallend voetbal, een sterke teamgeest en de overwinning. Paul Onuachu scoorde twee keer in een ploeg waarin Bastien Toma zijn debuut vierde, Luca Oyen (17) voor het eerst mocht starten en Patrik Hrošovský z'n terugkeer vierde.

De start was enthousiast en veelbelovend, maar al na vijf minuten kreeg onze ploeg - zonder de geschorsten Cuesta en Bongonda - een koude douche te verwerken. Gelukkig kon de ploeg snel reageren: Paul Onuachu liet ex-Genkie Gaetan Coucke geen kans met een stevige kopbal, op voorzet van Joakim Mæhle: 1-1. Voor Paul toch alweer zijn derde doelpunt van deze nog jonge competitie. Paal, lat en nog eens paal verhinderden dat Onuachu en Luca Oyen onze ploeg met een voorsprong de rust in konden sturen.

De voorsprong kwam er wel vroeg in de tweede helft, via Junya Ito. Aan de overkant redde Danny Vukovic met een geweldige reflex de gelijkmaker van Malinwa. Genk, aangedreven door een sterke driehoek Thorstvedt-Hrošovský-Toma, nam weer over, en Onuachu knikte zijn tweede tegen de touwen op voorzet van Ito: 3-1.

Enkele noodgedwongen wissels maakten dat onze ploeg vooral de voorsprong over de tijd moest krijgen, én dat lukte. Drie heel welgekomen punten, net nu, met de terugkeer van onze supporters - ze waren met ruim 3000 en zorgden voor een aangename sfeer. Geslaagde avond!

Vukovic, Mæhle, Muñoz, Lucumí (85' Kouassi), Arteaga, Hrošovský (79' Wouters), Thorstvedt, Toma (85' Dæhli), Ito, Onuachu, Oyen.

6'  0-1  Mrabti
10'  1-1  Onuachu