ma 28 sep 2020, 20:45
KRC Genk KRC Genk 2 - 2 KV Oostende KV Oostende

Jess Thorup heeft z'n eerste partij als trainer van KRC Genk niet kunnen winnen. Onze ploeg zette in een alweer felbevochten maandagavondwedstrijd tegen KV Oostende opnieuw een vroege achterstand om in een voorsprong, maar gaf die met een man minder in de slotfase nog prijs. 

Jess Thorup had voor z'n eerste wedstrijd drie wijzigingen aangebracht in het elftal dat tegen KV Mechelen was gestart. De eerste, Maarten Vandevoordt in doel, uit noodzaak, na de positieve coronatest van Danny Vukovic. Voorts was er de terugkeer in de basis van Carlos Cuesta en Jere Uronen, ten nadele van Daniel Muñoz en Gerardo Arteaga. 

De openingsfase was een herhaling van die tegen KV Mechelen: een enthousiast begin, een vroege tegengoal, en een snelle reactie via een rake kopbal van Onuachu op voorzet van Mæhle. Paul Onuachu zit intussen al aan vijf doelpunten. Genk was baas, en Toma en Ito schoten met scherp, maar Vandevoordt moest aan de overkant de meubelen redden, op gevaar van lijf en leden. 

Na de rust kwam KRC al snel 2-1 voor, een strafschopgoal van de nieuwe specialist terzake, Paul Onuachu. Goal nummer zes, waarmee hij gedeeld topschutter wordt. Nog voor het uur stonden we met tien. Bastien Toma kreeg direct (en wel erg streng) rood voor een ongelukkig maar zeker niet moedwillig contact. Een cruciaal moment in de wedstrijd. Vanaf dan begon een overlevingsstrijd met veel duels en tussenkomsten van Vandevoordt. KVO joeg op de gelijkmaker en kreeg 'm ook te pakken. Cuesta bezorgde Genk nog bijna de zege, maar zag zijn knappe kopbal nog gekeerd. Erg jammer!


Opstelling

Vandevoordt, Mæhle, Cuesta, Lucumí, Uronen (90' Arteaga), Hrošovský, Thorstvedt (75' Møller Dæhli), Toma, Ito, Onuachu, Oyen (59' Muñoz). 

Doelpunten

  3'  0-1  McGeehan
  9'  1-1  Onuachu
52'  2-1  Onuachu
83'  2-2  Gueye