Onze club blijft stevig inzetten op de jeugdwerking. Naast de vele vakmannen die onze jongeren begeleiden, blijven we ook investeren in de infrastructuur. Sinds vorige week trainen en spelen de opvolgers van Leandro Trossard, Kevin De Bruyne en Thibaut Courtois op een hypermodern kunstgrasveld. Kostprijs van deze investering? Pakweg 450.000 euro. 

Gefundeerde keuze

Vorig seizoen namen we ruim de tijd voor een grondige prospectie. De U13- en U14-teams gingen op verschillende kunstgrasvelden van verschillende firma’s een balletje trappen. Zo kwamen we tot de gefundeerde beslissing om voor de firma Sportinfrabouw te opteren. Halfweg augustus begon de aanleg en vorige woensdag kon het veld al voor een eerste keer bespeeld worden door onze U12-jongens.

Materiaal van de toekomst

Het vervuilende rubber dat gewoonlijk gebruikt wordt voor kunstgrasvelden, ruimde plaats voor een ecologisch alternatief: kurk. De voordelen: minder vervuilend, de temperatuur stijgt minder snel en minder geurhinder.

Weer of geen weer: altijd lekker voetballen

De aanleg van het nieuwe kunstgrasveld zorgt er ook voor dat de jeugdteams in slechte weersomstandigheden kunnen trainen. In onze jeugdacademie zijn er nu twee kunstgrasvelden en een indoorhal. Dat betekent dat ook wedstrijden bij slecht weer kunnen doorgaan: een grote plus!

Wat staat er nog op de planning voor de komende jaren?

"We hopen het eerste kunstveld, dat al acht jaar oud is, ook volgende zomer te renoveren. Als dat gebeurd is, zijn we voor het volgend decennium gewapend om in goede omstandigheden te trainen, ongeacht het weer."

Roland Breugelmans, Directeur Opleidingen

Naast de kunstgrasvelden beschikken we nog over de vier andere grasvelden. Ook deze velden worden op dagelijkse basis gebruikt door onze vele talenten.