za 19 dec 2020, 20:45
KRC Genk KRC Genk 2 - 0 KV Kortrijk KV Kortrijk

Uitgerekend Gerardo Arteaga, vervanger van Joakim Mæhle, opende al in de eerste minuut de deuren naar een nieuwe overwinning. Het was lang wachten op het tweede doelpunt, en tussendoor deed Kortrijk wel wat van zich spreken, maar de kwaliteit van onze ploeg maakte het verschil. We pikken de draad weer op en schuiven weer in het spoor van de leider.

Het was van midden oktober geleden dat Gerardo Arteaga nog via een (korte) invalbeurt aan wat speelminuten was geraakt. Door de blessure van Joakim Mæhle begon hij in de basis en verhuisde Jere Uronen naar de rechterkant. Na welgeteld 45 seconden poeierde 'Gera' een voorzet vanop rechts overhoeks, strak en laag in doel: 1-0, wat een start voor onze Mexicaan!

Wat volgde, waren 20 à 25 prima minuten met kansen op een tweede doelpunt. Muñoz haalde uit met links, Onuachu kopte een rebound nog tegen de lat en Hrošovský kogelde net naast. Daarna werd het minder en werd Kortrijk dreigend. Uronen moest een kopbal van ex-Genkie Mboyo uit het doel koppen. 

Na rust zocht Paul Onuachu naar zijn vijftiende van het seizoen. Vooral zijn volley op voorzet van Bongonda, even na het uur, mocht er zijn en schroeide de vuisten van KVK-doelman Ilic. Daarna ging Theo Bongonda zich wat meer met de zaken bemoeien. Met dreigende dribbels en knappe bewegingen, vaak enkel door een overtreding af te stoppen. Een vrijschop net buiten de grote rechthoek, was een kolfje naar zijn hand. De krul over de muur verdween netjes in de hoek: 2-0, in het slotkwartier al.

Coach Van den Brom gunde Pierre Dwomoh - amper 16 jaar en 6 maanden - nog zijn debuut. Na Luca Oyen en Elias Sierra de derde piepjonge Genkie uit de eigen academie die dit seizoen mag debuteren in het eerste elftal. Te noteren ook: de vlekkeloze prestatie van Eboue Kouassi, op de positie van de nog niet helemaal genezen Carlos Cuesta. Top!

Opstelling

Vukovic, Muñoz, Kouassi, Lucumí, Uronen, Hrošovský (82' Thorstvedt), Heynen (88' Dwomoh), Arteaga, Ito, Bongonda, Onuachu.

Doelpunten

  1'  1-0  Arteaga
78'  2-0  Bongonda