KRC Genk en Atalanta Bergamo zijn tot een volledig akkoord gekomen over de transfer van Joakim Mæhle. De deal is helemaal afgerond. 

Joakim Mæhle verliet in de zomer van 2017 zijn moederclub Aalborg voor Genk. Hij was toen 20. Eens zijn stek veroverd, groeide Mæhle uit tot de beste rechtsachter in de Jupiler Pro League. Hij maakte deel uit van onze kampioenenploeg van 2019, toonde zich in de campagne in de Champions League en wekte door zijn sterke prestaties de interesse van verschillende clubs uit Europese topcompetities. Hij werd ook Deens international. 

Atalanta Bergamo deed met Timothy Castagne en Ruslan Malinovskyi al eerder zaken met ons. De Oekraïner zit er nog en krijgt er dus met Mæhle een nieuwe ex-ploegmaat bij. Atalanta zit overigens opnieuw in de achtste finales van de Champions League. Daarin speelt het tegen Real Madrid.

In drieëneenhalf seizoen speelde Joakim Mæhle 130 wedstrijden in ons shirt en was hij goed voor zes doelpunten. Zondag na de wedstrijd tegen Waasland-Beveren nemen we afscheid van Joakim.

KRC Genk is trots om opnieuw een ambassadeur van de club af te leveren aan een top 5-competitie. Wij wensen 'Joa' ontzettend veel geluk!