Onze selectie voor de laatste wedstrijd van 2020

26-12-2020

De laatste! KRC Genk sluit 2020 zondagnamiddag af in de eigen Luminus Arena. Waasland-Beveren is de huidige nummer 15 in de stand. Het seizoen van de ploeg van Nicky Hayen verloopt in golfbewegingen: na zes nederlagen op rij hielden de Waaslanders in oktober in de extra tijd tegen ons een punt thuis. De start van een reeks van drie matchen zonder verlies: 7 op 9. Daarna ging het minder, om dan opnieuw 7 op 9 te pakken, tegen concurrenten in de onderste regionen van de rangschikking. De voorbije twee wedstrijden werden kansloos verloren, in Gent en tegen Antwerp. 

Onze ploeg wil het jaar in schoonheid beëindigen, met een nieuwe thuisoverwinning. Het zou onze gunstige positie bovenin bestendigen én ervoor zorgen dat we met 23 op 30 voorlopig afklokken als beste thuisploeg. Net iets meer dan een jaar geleden werd het 4-1, met goals van Onuachu, Bongonda, Lucumí en (de laatste van) Sander Berge.


Carlos Cuesta terug, de laatste van Joakim Mæhle

Coach John van den Brom kan ook in deze kerstdagen weer rekenen op een coronavrije selectie. Iedereen testte opnieuw negatief. Carlos Cuesta is weer inzetbaar, nadat hij vorige week moest passen omdat de hoofdwonde die hij had opgelopen op Anderlecht nog niet helemaal genezen was. En het wordt de 131ste en laatste wedstrijd voor Joakim Mæhle als Genkie. Hij is hersteld van de beuk tegen z'n heup en is beschikbaar. Door de afwezigheid van ons publiek kan hij helaas niet het afscheid krijgen dat hij verdient. Maar de ploeg zal er alles aan doen om hem in schoonheid afscheid te laten nemen, met een nieuwe overwinning!
De coach selecteerde uitzonderlijk 24 spelers. Dries Wouters en Luca Oyen zijn er niet bij wegens blessure. Rubin Seigers komt voor het eerst in de wedstrijdkern. Shawn Adewoye, Elias Sierra en Mats Møller Dæhli keren terug in de selectie. 

Ouder Recenter