zo 27 dec 2020, 16:00
KRC Genk KRC Genk 1 - 1 SK Beveren SK Beveren

In de laatste wedstrijd van het jaar zijn we blijven steken op een 1-1-gelijkspel tegen Waasland-Beveren. In de tweede helft troffen we twee keer het doelkader. Balen!

Een koude snijdende wind teisterde de Luminus Arena en het duurde een tijdje vooraleer de Genkse motor warm draaide. Halfweg de eerste helft pikte Bryan Heynen een bal op, stak meteen binnendoor en daar verschalkt Paul Onuachu doelman Nordin Jackers met en fraaie stifter: 1-0, doelpunt nummer 15 voor onze Gouden Stier. Behalve Jackers stonden met Amine Khammas, Dries Wuytens en Jenthe Mertens nog twee gewezen Genkies in de basis bij Waasland-Beveren. De goal was de start van 10 sterke minuten met dreiging van Ito vanaf rechts, en een schuiver van Bongonda tegen de buitenkant van de paal. Het venijn zat 'm in de staart, want op slag van rust krulde Koita een verre vrijschop keurig over de muur binnen.

Na rust werd het hoe langer hoe meer een zenuwenpotje. Weinig openingen, al vond Heynen er eentje met een splijtende pass, maar Ito verkoos terug te leggen maar bereikte geen ploegmaat. In de slotminuten verhoogde de Genkse druk en kwamen we twee keer heel dichtbij: Lucumí schoot tegen de paal en in de slotseconden mikte Ito nog op de kruising. Het bleef dus helaas 1-1 in onze laatste wedstrijd van 2020.

Vukovic, Muñoz, Cuesta, Lucumí, Uronen, Hrošovský (57' Thorstvedt), Heynen, Arteaga (72' Limbombe), Ito, Bongonda, Onuachu (84' Dessers).

24'  1-0  Onuachu
45'  1-1  Koita