Onze tweede wintertransfer is nu helemaal afgerond. De Amerikaanse international Mark McKenzie (21) komt over van MLS-club Philadelphia Union. Als hij slaagt in zijn medische testen, tekent McKenzie een contract voor viereneenhalf seizoen, tot midden 2025.

Van de Bronx naar het MLS-elftal van het seizoen

Mark McKenzie, een New Yorker uit de Bronx, is een van de aanstormende talenten uit de Amerikaanse Major League Soccer. Hij is een stevige centrale verdediger met twee uitstekende voeten, kopbalsterk en klaarkijkend. Hij werd zopas verkozen in het MLS-elftal van het seizoen. Met zijn club eindigde hij op de eerste plaats in de reguliere competitie. Zijn prestaties trokken de aandacht van verschillende Europese clubs.

'Homegrown player' van Philadelphia Union

McKenzie werd opgeleid bij Philadelphia Union en was pas 17 toen hij zijn profdebuut maakte in de satellietclub van ‘the Union’. In zijn eerste jaar in het eerste elftal werd hij al genomineerd als beste rookie van de MLS. Als voormalig jeugdinternational maakte hij al op zijn 19de deel uit van de Amerikaanse selectie. Zijn eerste interland voor de VS speelde hij begin dit jaar. 

Nu alle benodigde documenten in orde zijn, kan Mark eerstdaags naar ons land vliegen. We kijken er naar uit om hem spoedig in België te verwelkomen.


Bekijk hier enkele beelden van onze nieuwe aanwinst!