18 in 18 voor onze nummer 18!

07-01-2021

Negentien jaar. Zo lang is het geleden dat een speler in onze hoogste klasse in dit stadium van de competitie aan een gemiddelde zat van een doelpunt per wedstrijd. De laatste was ... Wesley Sonck. Die telde in het seizoen 2001-2002 na 18 wedstrijden zelfs al 21 goals. 

Paul Onuachu zit na zijn drieklapper 'am Kehrweg' dus aan 18 stuks. Hij loopt daarmee ook verder weg van de concurrenten in de topschutterslijst. De Gouden Stier zal nog minstens voor een tijdje achteraan zijn shirt prijken. Het was in Eupen ook de eerste hattrick voor Onuachu als Genkie. Voor FC Midtjylland in Denemarken lukte het hem drie keer: een keer in de competitie, een keer in de beker en ook in de Europese voorrondes. Vanop de stip is hij voor KRC Genk foutloos: zes strafschoppen, waarvan vijf dit seizoen, allemaal raak. 

Achttien voor onze nummer 18. Dat is nu al evenveel als de gezamenlijke topschutters van vorig seizoen, weliswaar na een vroegtijdig afgebroken seizoen. Dieumerci Mbokani en Jonathan David hadden na 29 speeldagen elk 18 keer gescoord. Aan zijn huidige gemiddelde komt Onuachu aan het eind van de reguliere competitie boven de 30 stuks uit. De laatste die erin slaagde die kaap te bereiken, was ook Wesley Sonck, in dat gezegende kampioenenseizoen, negentien jaar geleden.   

Ouder Recenter