wo 06 jan 2021, 20:45
Eupen Eupen 1 - 4 KRC Genk KRC Genk

KRC Genk is 2021 ingestapt met een stevige en belangrijke uitzege. Een linke eerste opdracht was het, daar in de Oostkantons, cruciaal om met een goed gevoel het vervolg van de drukke januarimaand tegemoet te zien. In een moeilijke eerste helft bewees onze ploeg dodelijk efficiënt te kunnen zijn, in de tweede waren we dominant. Paul Onuachu dikte zijn doelpuntentotaal aan tot achttien stuks!

Coach John van den Brom had voor de eerste opdracht in het nieuwe jaar twee wijzigingen doorgevoerd in zijn startelf: Eboue Kouassi en Bastien Toma kregen een plaats op het middenveld. De nu helemaal coronavrije en fitte thuisploeg begon enthousiast, maar al bij de eerste tegenstoot toonde onze ploeg kwaliteit: heerlijk passje - met juiste balsnelheid - in de ruimte van Toma voor Ito en Junya liet de kans niet liggen: 0-1, het vijfde competitiedoelpunt van onze Japanner. Lang duurde de vreugde evenwel niet. Stef Peeters krulde van aan de rand van de zestien knap in de hoek. Makkelijker werd het er niet op. In balbezit was het zoeken, Eupen bleef ondernemend, en Vukovic moest twee keer tussenbeide komen. Maar efficiëntie is ook een troef, en met Gouden Stier Paul Onuachu kan elk moment de bel rinkelen. Bal hard ingespeeld, wegdraaien en wegzetten, snoeihard met links in de hoek: 1-2, in het zicht van de rust. De teller van Paul floepte naar 16. 

De tweede helft had voor ons niet beter kunnen starten: Onuachu reageerde gevat op een acrobatisch verlengde bal richting box van Toma, was een tel sneller dan doelman Defourny en werd onderuit gemaaid: penalty. Iets voor Paul zelf, en dan weet je het wel: 1-3, loepzuiver. Ping, zeventien. Op het uur opnieuw een strafschop, nu na een (herhaalde) overtreding op Bongonda. Dat Theo graag wilde trappen, zorgde voor onenigheid. Onuachu deed het nu laag, maar weer vlekkeloos: 1-4. Feilloos vanaf elfmeter: vijf op vijf dit seizoen. Zijn allereerste drieklapper in het shirt van KRC Genk en zo zit Paul ook weer aan 1/1: 18 doelpunten in 18 wedstrijden.

Daarna was het controleren en prikken. De ingevallen Dessers en een flitsende Ito kwamen nog dicht bij een vijfde goal, maar het bleef bij 1-4. Drie punten erbij, en zo staan we weer in het zog van Club Brugge. Next stop: Kortrijk. 

Opstelling

Vukovic, Muñoz, Cuesta, Lucumí, Uronen, Kouassi (68' Thorstvedt), Heynen, Toma (63' Hrošovský), Ito, Bongonda (78' Limbombe), Onuachu (68' Dessers).

Doelpunten

  9'  0-1  Ito
14'  1-1  Peeters
42'  1-2  Onuachu
48'  1-3  Onuachu (pen)
60'  1-4  Onuachu (pen)