Paul Onuachu heeft zijn sterke jaar 2020 beloond gezien met een knappe podiumplaats in de verkiezing voor de Gouden Schoen. Onze topschutter verzamelde 86 punten en eindigde daarmee op de derde plaats. Laureaat werd Lior Refaelov van Antwerp met 271 punten. Raphael Holzhauser van Beerschot werd tweede. Brons dus voor Paul, maar voor ons is hij van goudwaarde!

Het afgelopen voetbaljaar was geen normaal jaar. Stemgerechtigden kiezen doorgaans in juni en in december hun top 3. Nu is er enkel aan het einde van het jaar gestemd. Onuachu scoorde in zeven wedstrijden na Nieuwjaar twee keer en hij gaf toen een assist. In de voorbije maanden ontpopte hij zich tot een meedogenloze afwerker: 15 doelpunten in 17 wedstrijden. Over heel 2020 komt hij aan 17 goals en 3 assists in 24 wedstrijden. Hij scoorde in 13 verschillende matchen. Niemand deed beter.  

Behalve Onuachu eindigde nog een Genkie op een ereplaats: Théo Bongonda werd zesde met 62 punten. Junya Ito moest het stellen met 8 punten, goed voor plaats 15. Bryan Heynen en Joakim Mæhle kregen elk 1 punt. Théo zat ook bij de drie genomineerden voor het doelpunt van het jaar, met z'n verre lob op Stayen, in de derby tegen STVV.